![]() |
|
|||||||
| حیات وحش ایران مدیرتالار rozanna,نیما معاون تالار : m.a |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر موثر تاریخ عضویت: Jan 2008
3,162 بار در 668 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
حواصيل شب با نام انگليسي Night heron حواصیل شب پرنده ای به نسبت كوچك، جذاب،چاق و کوتاه است که پرهایی به شکل روبان در پشت سر دارد که این پرها هنگام جفت گیری و ابراز عشق برافراشته می شوند.این پرنده60 سانتيمتر طول دارد. در پرنده بالغ پس سر و پشت به رنگ سياه، سطح شكمي سفيد و پس گردن، روي بالها و دم خاكستري است. سه پر سفيد بلند رشتهمانند از ناحيه پس سرش به صورت كاكلي آويزان است.چشمهاي قرمز و منقاري كلفت دارد. پاهايش زردرنگ و در فصل زاد و ولد صورتي تيره است، سطح پشتي در پرنده نابالغ قهوهاي پررنگ با خالهاي مشخص نخوديرنگ و كاكل ندارد.هنگام پرواز بدن خود را جمع مي كند و سریعتر از حواصيلهاي ديگر بال ميزند. جز در فصل زاد و ولد، به طور معمول در نور كم هنگام غروب و يا صبح خيلي زود به فعاليت ميپردازد. پرنده نر در ابتدای فصل جفت گیری میان نی ها . داخل بوته یا درختی جایی برای لانه سازی پیدا می کند و در آنجا نمایشهای خود را برای جفت گیری انجام می دهد. پس از جفت گیری پرنده ماده لانه را ساختن لانه را به پایان می رساند.حواصیل شب به طور دستهجمعي و بیشتر با گونههاي مشابه خود، در بيشهها و در بعضي از مناطق در نيزارها آشيانه ميسازد. پرنده ماده در هر جفت گیری 3- 5 می گذارد و بعد از به دنیا آمدن جوجه ها هر دو پرنده نر وماده به غذا دادن و مراقبت از جوجه ها می پردازند. به طور معمول در روز در ميان درختها پنهان ميشود و فعاليتي ندارد. بیشتر در هنگام غروب در كنار دریا چه ها، آبگيرها و قسمتهاي باز و بيدرخت مردابها به فعالیت و غذا خوردن می پردازد.ماهی ها،غورباقه ها،حشرات در لیست غذایی حواصیل شب هستند و گاهی به لانه پرندگان دیگر هم برای جستجوی غذا حمله ور می شوند. در باتلاقها با گياهان انبوه، سواحل پر گياه رودخانهها يا تالابهاي درختدار،زندگی می کنند. به طور كلي در تابستانها بصورت فراوان در شمال ،شمال غربی و غرب و در ناحیه کوچکی از شرق ایران دیده می شود و گاهي هنگام زمستان در حوالي درياي خزر ديده ميشود.
آغاز سخن بنام پروردگار یوز آری به چشمان من نگاه کن شاید بتوانی غرور از دست رفته ام را به من باز ستانی. روزگاری ایران موطن من بود و حال دشتی از کویر خشک! اگر امروز سکوت کنی سکوت مرا نیز فردا خواهی شنید. پس امروز به بپا خیز ... ویرایش توسط rozanna : 14th January 2009 در ساعت 07:21 PM. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||||||||||||