![]() |
|
|||||||
| تالار دوستداران محیط زیست |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر تازه آشنا تاریخ عضویت: Jan 2008
240 بار در 72 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
به نقل از روزنامه همشهري:
مدير كل اوقاف استان گيلان در پي اقدامي خود سرانه و نا بخردانه تصميم به شناساي وانهدام 40الي50پايه كهنسال از ارزشمندتريندرختان استان را گرفته اند كه متاسفانه تا كنون چند پايه از اين درختان بي نظير و بي گناه قطع شده اند. ايشان اعلام كرده اند كه ميخواهند با ريشه كن ساختن اين درختان كه مورد تقديس مردم محلي قرار گرفته اند ريشه خرافي پرستي را نابود كنند. اعضاي هيات علمي موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع نامه اي با اين موضوع به رياست محترم جمهوري نوشته اند . حالا تا اين نامه به دست رياست محترم جمهوري برسد و ايشان مطالعه بفرمايند و جواب نامه را بدهند خدا ميداند كه چند روز طول ميكشد. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||||||||||||
|
تیم مدیریت سایت
![]() تاریخ عضویت: Oct 2007
34,745 بار در 8,573 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
بعضی مواقع فقط باید سکوت کرد.
آنکه "می تواند" انجام می دهد و آنکه "نمی تواند" انتقاد می کند . ما همیشه صداهای بلند را میشنویم، پررنگ ها را میبینیم، سخت ها را میخواهیم. غافل از اینكه خوبها آسان میآیند، بی رنگ می مانند و بی صدا می روند ! |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#3 | ||||||||||||||||||||
|
کنترل پست مدیران
![]() تاریخ عضویت: May 2006
22,028 بار در 6,373 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
روایت کردهاند که سالها پیش در دهکدهایی دوردست، درخت کهنسالی میزیست که اهالی ده آن را عزیز میداشتند و مقدّس میشمردند و آنقدر در این تقدس ابرام و اصرار ورزیدند که به تدریج ارزش و جایگاه دیگر مقدسات در نزد ایشان کمرنگ و کمرنگتر شد … تا اینکه آوازهی این روستا و مردمان درختپرستش به گوش مردی – به ظاهر - پارسا و خداپرست رسید و او تصمیم گرفت تا خود را به آن روستای کفرزده رسانده و با موعظه و نصیحت و روشنگری، به این خرافهپرستی شرمآور پایان دهد! اما خیلی زود طاقتش به سرآمد و در شبی سرد و زمستانی که اهل ده در خواب بودند، با تبری در دست به جان درخت بیگناه افتاد و آن را شبانه سرنگون کرد و از روستا گریخت … آنگاه کوشید تا از این کار پسندیده و همت بلندش! برای دیگران سخن بگوید و تحسین دوستان و بزرگان شهرهای دیگر را برای خود به دست آورد. ولی هر چه انتظار کشید و هر آن چه بیشتر موضوع را شکافت، کمتر پژواک مورد انتظارش را در بین مردم و دوستانش دید. تا اینکه روزی با دلخوری از پیرمردی فرزانه پرسید: مگر کار من بد بوده که اینگونه با من برخورد میشود؟ پیرمرد پاسخ داد: نباید از دست دوستان و بزرگان شهر ناراحت شوی. تورفته بودی تا مردم آن روستای دوردست را هدایت کنی و به آنها بنمایی: آنچه که مورد پرستش قرار میدهند، فقط جلوهای کوچک از زیباییهای پروردگار بزرگ عالم است … چرا در برابر زیبایی بزرگتر کرنش نکرده و از او حاجت نطلبید؟ اما یادت رفته بود که تنها آنانی میتوانند نجواکنان خدا را صدا زده و بر روی آب حرکت کنند که پیش از آن، علی (ع) را شناخته باشند! (کنایه از قصه مشهور شمس و مولانا) … و تو بدون آن که حقیقت علی را برای آنها بشناسانی، او را ذبح کردی و درخت کهنسالشان را نابود ساختی. مرد بسیار ناراحت شد و تصمیم گرفت پس از سالها دوباره به آن روستا برگردد … و تازه آنگاه بود که پی به حماقت خود برد! چرا که روستائیان، نهتنها هر یک بخشی از چوب درخت را به منزل خود برده بودند؛ بلکه بذر درخت را نیز بین خود تقسیم کرده و در حیاط منزل و پردیسهای خود کاشته بودند. همچنین، محل شهادت درخت! را حصار کشیده و مراسم آیینی خود را در قتلگاه درخت برپا میداشتند و بدینترتیب، خرافهپرستی را نهادینه کردند!
هموطن عزیز و امروز، ناباورانه شاهدیم که بار دیگر این افسانهی قدیمی، در عصر انفجار اطلاعات و شکاف دیجیتال، از نو کلید میخورد و نهتنها یکی از متولیان فرهنگی کشور میکوشد تا تاریخ را در گیلان تکرار کند، بلکه وقتی خبرنگار روزنامه حیات نو از عالیترین مقام مسئول در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، میپرسد که موضع شما در برابر این جنایت و نابخردی چیست؟ ایشان با اکراه پاسخ میدهند: «ممکن است در ملک «شخصی» این اتفاق رخ داده باشد که در این شرایط نیز مجوز ارایه مىشود … شریفى مىگوید که براى قطع «سه درخت» در رضوانشهر گیلان به صاحبان یک ملک شخصى مجوز داده شده است. اما وقتى نام و نشان صاحبان این ملک را مىپرسیم، مىگوید: اوقاف گیلان!». پاسخ دکتر فرود شریفی – چنانچه صحت داشته باشد – درست مانند آن است که پدر یا مادری بگوید: تصمیم به قتل فرزندان نا اهلم گرفتهام و قانون هم بگوید: چون در داخل ملک شخصی خود این جنایت را مرتکب شدهاید، اشکالی ندارد!! برادر گرامی، جناب آقای دکتر شریفی ما ز یاران چشم دوستی داشتیم … وقتی اصلیترین متولّی درخت و سرباغبان طبیعت ارزشمند وطن، اینگونه در برابر قطع ارزشمندترین پایههای درختی خود – نه فقط در ایران، که در جهان – اظهارنظر کند، دیگر چه انتظاری از حجتالاسلام اشکوری میتوان داشت؟! یادمان باشد که ارزش یک درخت ۵۰ ساله را تا ۲۰۰ هزاردلار تعیین کردهاند؛ شما برای ما بگویید یک درخت هزارسالهی دیرزیست چقدر میارزد و چگونه باید از این نسخ خطی و یگانهی طبیعت وطن که نسل امروز امانتدار آن هستند، حفاظت و حراست کرد؟! فراموش نکنیم: ما فرزندان آن پدران و مادرانی هستیم که افزون بر سه هزار سال پیش، همزمان با به دنیا آوردن هر فرزند، نهال سروی را غرس کرده و به نام فرزند تازه به دنیا آمدهاش خوانده و همچون او عزیزش میداشتند؛ ما فرزندان آن نسل پاکنهادی هستیم که در کتاب مقدسشان (زرتشت سپنتامن) چنین آمده است: «هر کسی درخت کهنسالی را قطع کند، میمیرد.» و ما فرزندان نیاکانی هستیم که در زمان متوکل عباسی، حاضر شدند ۵۰ هزار درهم بپردازند تا درخت سرو ۱۴۵۰ سالهی کاشمر را خلیفه قطع نکند! و وقتی که متوکل این پیشنهاد را نپذیرفت و به طاهربن عبدالله حاکم خراسان نامه نوشت تا آن درخت را قطع کند و تنهی آن را برای پوشش طاق کاخی به بغداد ببرند. آن حاکم محلی ترسو نیز چنین کرد … میگویند: هنگام افتادن درخت، زمین لرزید و کاریزها خلل یافت و دور تنهی آن به اندازه ۲۸ تازیانه بود و به هنگام قطع آن، آسمان از پرواز پرندگانی که در آن خانه گرفته بودند، سیاه گشت. شاخههای این سرو بزرگ را بر هزار و سیصد شتر بار کردند و به بغداد بردند و هنگامی که به نزدیک بغداد رسیدند، خبر آمد که متوکل عباسی کشته شده است! و این سرنوشت محتوم کسانی است که فرمان مرگ درختان کهنسال این آب و خاک را صادر کردهاند.
|
|
|
||||||||||||||||||||
| 4 کاربر برای این پست سودمند از Daniz عزیز تشکر کرده اند: |
|
|
#4 | ||||||||||||||||||||
|
اخراج شده
247 بار در 95 پست از ایشان تشکر شده است
|
من هم این رو شنیدم و افسوس خوردم . یکی از ذرختان در معرض خطر قطع شدن یه درخت هزار ساله است .
اگر واقعا قصد مبارزه با خرافاته ، صد جای دیگه هست که باید با اون جا ها برخورد کرد . نه درخت های قدیمی ... |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#5 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر تازه آشنا تاریخ عضویت: Sep 2006
672 بار در 195 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
بی برنامگی و هرکی هرکی بودن متاسفانه بیداد می کند رده های مدیریتی هم که در بعضی مواقع دست افراد کم سواد و نالایق هست خدا بداد برسد با این همه نابغه ! .
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#6 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر تازه آشنا تاریخ عضویت: Nov 2008
98 بار در 36 پست از ایشان تشکر شده است
|
سلام
اینا برای توجیه کارشون هرکلکی بتونن میزنن گرامی شمردن 1موجودی که زندگی ما به اون بسته هست با پرستش اون فرق داره 1روستا هست که توی اون 1دریاچه هست پرازماهی وهیچکسی هم ماهیای اونو نمیگیره چون خرافاتی هستن ومیگن نظرکرده هست من کاری به خرافات ندارم ولی خوشحال شدم دیدم خرافات باعث چنین حفاظتی شده باید میدیدین چغدرماهی بود مثل حوضچه های پرورش ماهی |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#7 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر تازه آشنا تاریخ عضویت: Aug 2008
10 بار در 6 پست از ایشان تشکر شده است
|