به تالارهای گفتگوی پرشین پت خوش آمديد . جهت استفاده از تمامي امكانات لطفا ابتدا عضو شوید . برای عضویت اینجا را کلیک کنید !

 

بازگشت   تالار گفتگوی پرشین پت » تالارهای دوستداران حیوانات » تالار دوستداران گربه



تالار دوستداران گربه در این تالار به معرفی و روشهای نگهداری گربه ها و نژادهای آنها میپردازیم. مدیر تالار : حامی حیوانات

پاسخ
قدیمی 15th September 2008, 12:43 PM   #1
River
مدیر روابط و ضوابط ، تالار دوستداران اسب , مسابقات علمی ,گفتگوی آزاد,علوم صنایع غذایی
 
River آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Jul 2008
محل سکونت: تهران
ارسال ها : 11,443
تشکر: 18,143
5,727 بار در 1,406 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
امتیاز: 14,412, سطح: 82
امتیاز: 14,412, سطح: 82 امتیاز: 14,412, سطح: 82 امتیاز: 14,412, سطح: 82
صعود به سطح بالا: 83%, 88 امتیاز مورد نیاز
صعود به سطح بالا: 83% صعود به سطح بالا: 83% صعود به سطح بالا: 83%
فعالیت: 42%
فعالیت: 42% فعالیت: 42% فعالیت: 42%
Lightbulb گربه ها چه زمانی و چگونه اهلی شدند

گربه ها همه جا هستند. بعضی از مردم آنها را خیلی دوست دارند و بعضی ها هم از آنها متنفرند. امروزه گربه ها مثل سگ ها جزو حیوانات خانگی حساب می شوند. اما به طورکلی گربه ها از کجا آمده اند و چگونه راهشان را به خانه های مردم پیدا کرده اند؟
.
استخوان هایی از گربه در محل یک گور در قبرس پیدا شده که تاریخش به حدود 7500 پیش از میلاد می رسد. پیدا شدن این استخوان ها حاکی از این است که نوعی از اهلی شدن گربه ها ممکن است خیلی زود در گونه های گربه وحشی رخ داده باشد. اما بسیاری هم اعتقاد دارند که اهلی کردن واقعی گربه ها در حدود 4000 سال پیش از میلاد در در دره نیل مصر قدیم شروع شده است. مصری ها گربه را مخلوق مفیدی دیدند که می تواند از غلات ذخیره شده در مقابل موش های صحرایی محافظت کند و گربه ها هم فهمیدند که موش های صحرایی جایی پیدا می شوند که انسان ها در آنجا هستند. این برای هردو طرف روابط سودمندی بود.
اگرچه مصری ها حیوانات زیادی داشتند, اما گربه تنها حیوانی بود که اجازه داشت وارد اتاق شود. مصری ها موقعی که از غلات باارزش شان حفاظت می کردند هم آنها را داخل ساختمان نگهداری می کردند. سپس مصری ها شروع کردند به این که گربه ها را به عنوان حیوانات مقدس ببینند. چنان که سمبل الهه "باستت" (Bastet) با سر گربه تصویر می شد. گربه به موقعیت بسیار احترام آمیز و گرامی ای در جامعه رسید و صدمه زدن به گربه یا کشتن آن جرم محسوب می شد. کشتن یک گربه نتیجه اش می توانست مرگ یا سنگسار شدن باشد. مرگ یک گربه واقعه بی نهایت غم آوری برای خانواده بود. اعضای داخلی بسیاری از گربه ها خارج می شد. گربه ها در تابوت گذاشته می شدند و حتی مومیایی می شدند.
[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
در نهایت اهلی کردن گربه ها گسترش پیدا کرد. قایقرانان نیل گربه ها را روی کشتی هایشان نگه می داشتند تا جمعیت جوندگان را کنترل کنند. بعضی اوقات موقعی که کالاهایشان را تخلیه می کردند, گربه ای اطرافشان پرسه می زد و هنگامی که قایقشان مستقر می شد, قلمرو جدیدی برای زندگی پیدا می کردند. در امپراطوری رم گربه ها برای کنترل جمعیت موش های صحرایی و موش ها مورد استفاده قرار می گرفتند. گربه ها به عنوان حیوانات خانگی هم نگهداری می شدند. کم کم در آنجا هم گربه ها به حیوانی اهلی تبدیل شدند. کشورهای اسلامی هم رعایت حال گربه ها را می کردند.
دوره قرون وسطی درعقیده عمومی درباره گربه سانان تغییری وجود آورد. به گربه ها با این دید نگاه می شد که قدرت جادویی دارند و با شیطان همکار وشریک اند. مالکان گربه ها هم جادوگر فرض می شدند. پاپ گریگوری نهم جنگی را بر ضد گربه ها راه انداخت و حتی تا آنجا پیش رفت که به گربه برچسب "مخلوق بد ذات و شیطان صفت" زد. گربه ها به مرگ محکوم شدند و بعضی اوقات همراه با صاحبانشان سوزانده می شدند. این کارها تقریباً جمعیت گربه اروپا را نابود کرد و باور بر این است که همین امر در آن زمان باعث شیوع طاعون گاوی در اروپا شده است. چون که به خاطر نابودی گربه ها جمعیت جوندگان زیاد شدند. امروز هم هنوز خرافه ها حاکی از این هستند که گربه ها یک نیروی بدیمن دارند, چنان که اغلب ما فکر می کنیم که اگر یک گربه سیاه سر راهمان سبز شود بدشانسی می آوریم.
[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]قرن نوزدهم باز هم تغییر دیگری در افکار مردم به وجود آورد و گربه یک بار دیگر به حیوان اهلی دوست داشتنی ای تبدیل شد. اهلی شدن گربه ها در ایالات متحده آمریکا تا زمانی که ساکنان اروپایی به آمریکا نرسیدند, شروع نشد. گربه ها بر روی قایق ها از آن طرف دریاها به آمریکا آورده شدند تا جمعیت جوندگان را در محل های سکونت جدید کنترل کنند. گربه ها حالا در سراسر جهان با شادی روزگار می گذرانند.
بر گرفته از وب سایت :[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
__________________
.
آینه ای در برابر آینه ات میگذارم
....... تا از تو
.......... ابدیتی بسازم





River ?????? ???   پاسخ با نقل قول
4 کاربر برای این پست سودمند از River عزیز تشکر کرده اند:

تبلیغات ...
قدیمی 17th September 2008, 11:36 PM   #2
Napoleon
اخراج شده
 
Napoleon آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Mar 2008
ارسال ها : 4,340
تشکر: 5,761
12,118 بار در 3,459 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
امتیاز: 38,670, سطح: 100
امتیاز: 38,670, سطح: 100 امتیاز: 38,670, سطح: 100 امتیاز: 38,670, سطح: 100
صعود به سطح بالا: 2%, 0 امتیاز مورد نیاز
صعود به سطح بالا: 2% صعود به سطح بالا: 2% صعود به سطح بالا: 2%
فعالیت: 0%
فعالیت: 0% فعالیت: 0% فعالیت: 0%
Thumbs up

هیچ وقت گربه ارزش و احترامی که در مصر باستان پیدا کرد رو در طول تاریخ در هیچ جای دیگر پیدا نکرد .
Napoleon ?????? ???   پاسخ با نقل قول
2 کاربر برای این پست سودمند از Napoleon عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 3rd June 2009, 12:50 AM   #3
ماری انتوانت

کاربر تازه آشنا

کاربر تازه آشنا

 
ماری انتوانت آواتار ها
 
تاریخ عضویت: May 2009
ارسال ها : 3
تشکر: 0
3 بار در 2 پست از ایشان تشکر شده است
امتیاز: 394, سطح: 7
امتیاز: 394, سطح: 7 امتیاز: 394, سطح: 7 امتیاز: 394, سطح: 7
صعود به سطح بالا: 8%, 6 امتیاز مورد نیاز
صعود به سطح بالا: 8% صعود به سطح بالا: 8% صعود به سطح بالا: 8%
فعالیت: 0%
فعالیت: 0% فعالیت: 0% فعالیت: 0%
پیش فرض

بله در سرتار جهان شادند جز ایران
ماری انتوانت ?????? ???   پاسخ با نقل قول
یک کاربر برای این پست سودمند از ماری انتوانت عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 24th June 2009, 02:11 AM   #4
sara_ranjbar1977
مدیر ناظر -. تربيت حيوانات
 
sara_ranjbar1977 آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Jan 2009
محل سکونت: tehran
ارسال ها : 3,214
تشکر: 3,165
7,246 بار در 1,542 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
امتیاز: 18,984, سطح: 95
امتیاز: 18,984, سطح: 95 امتیاز: 18,984, سطح: 95 امتیاز: 18,984, سطح: 95
صعود به سطح بالا: 96%, 316 امتیاز مورد نیاز
صعود به سطح بالا: 96% صعود به سطح بالا: 96% صعود به سطح بالا: 96%
فعالیت: 16%
فعالیت: 16% فعالیت: 16% فعالیت: 16%
پیش فرض

احتمالاً گربه‌ها اولين بار توسط مصريان و در حدود 3000 سال پيش از ميلاد مسيح اهلي شدند.

اولين نمايش تصويري گربه‌ها به سه ميليون سال قبل از تولد مسيح برمي‌گردد، اما اينكه اينها وحشي بوده‌اند يا اهلي اطميناني وجود ندارد.

در معبد تی (Ti ) در حدود 2600 سال قبل از مسيح گربه‌اي با قلاده نمايش داده شده است كه اگر اهلي بودن آن را نشان ندهد ولي دليل بر گرفتار شدن آن است.

اسناد متقاعدكننده‌ تري در معبدي كه مربوط به 1900 سال قبل از مسيح است يافت شد كه در آن استخوانهاي 17 گربه در ديگ كوچكي بوده است.

به نظر مي‌رسد قبول و اهلي كردن گربه‌ها توسط مصري‌ها شامل اين مراحل باشد مثلاً:
1-دوره رقابت تا 7000 سال قبل از مسيح) كه گربه‌هاي وحشي با انسان براي شكار پستانداران كوچك و پرندگان به عنوان منبع غذايي رقابت مي‌كردند.

2-دوره همزيستي (4000-7000 سال قبل از تولد مسيح) كه گربه‌هاي نيمه وحشي پاكسازي و خوردن جانوران موذي را انجام مي‌دادند.

3-دوره اهلي شده (1000-2000 سال قبل از تولد مسيح) كه گربه‌ها در معبدها جهت انجام مراسم مذهبي محبوس بوده‌اند.

4-زمان اهلي شدن كامل (از 1000 سال قبل از تولد مسيح به جلو) كه نگهداري گربه جنبه مادي و اشرافي داشته (در مصر) و كم‌كم انتشار اين حيوان به خارج كشور شروع شد.
مصری ها گربه وحی آفریقائی (Felis Libyca ) را اهلي كردند ولي همتاي اروپايي اينها يعني Felis sylvestris تا به امروز طبيعت وحشي خود را حفظ كرده و حتي تلاش جهت اهلي كردن نسل‌هاي ناشي از جفت‌گيري گربه اهلي با گربه وحشي اروپايي بي‌ثمر بوده است.
به نظر نمي ‌رسد باستان‌ شناسان گواه بي‌ چون و چرايي پيدا كنند تا بتوانند زمان و محل دقيق اهلي شدن گربه را متوجه شوند.
رابطه گربه و انسان احتمالاً با شانس‌ هاي بهره ‌برداري گربه از ايجاد ساختار هاي كشاورزي انسان شروع شد و از اين‌ رو هماهنگ شدن گربه با تغييرات محيط انساني ادامه يافت.
منبع : انجمن حمایت از حیوانات ایران
__________________
مشاور و مربی رسمی تربیت سگ پرشین پت
رنجبر: 09123595250
sara_ranjbar1977 ?????? ???   پاسخ با نقل قول
2 کاربر برای این پست سودمند از sara_ranjbar1977 عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 24th June 2009, 04:31 AM   #5
elnur
معاون تالار
 
elnur آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Oct 2008
ارسال ها : 2,091
تشکر: 2,776
4,768 بار در 1,152 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
امتیاز: 12,509, سطح: 77
امتیاز: 12,509, سطح: 77 امتیاز: 12,509, سطح: 77 امتیاز: 12,509, سطح: 77
صعود به سطح بالا: 78%, 241 امتیاز مورد نیاز
صعود به سطح بالا: 78% صعود به سطح بالا: 78% صعود به سطح بالا: 78%
فعالیت: 16%
فعالیت: 16% فعالیت: 16% فعالیت: 16%
پیش فرض

نقل قول:
نوشته اصلی توسط ماری انتوانت نمایش پست ها
بله در سرتار جهان شادند جز ایران
يعني به نظر شما تو چين و كره و ...شادتر از ايران هستند؟؟؟؟
__________________
elnur ?????? ???   پاسخ با نقل قول
2 کاربر برای این پست سودمند از elnur عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 19th July 2009, 02:25 PM   #6
venus7

کاربر ارشد

کاربر ارشد

 
venus7 آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Mar 2009
ارسال ها : 5,064
تشکر: 6,432
5,480 بار در 1,376 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
امتیاز: 18,494, سطح: 93
امتیاز: 18,494, سطح: 93 امتیاز: 18,494, سطح: 93 امتیاز: 18,494, سطح: 93
صعود به سطح بالا: 94%, 6 امتیاز مورد نیاز
صعود به سطح بالا: 94% صعود به سطح بالا: 94% صعود به سطح بالا: 94%
فعالیت: 0%
فعالیت: 0% فعالیت: 0% فعالیت: 0%
پیش فرض گربه کی اهلی شده است؟

[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]

گربه در زمان های خیلی قدیم نیز وجود داشته است. سنگواره هایی از گربه پیدا کرده اند، که یک میلیون سال قبل میزیسته است. گربه هایی که امروز با ما انس گرفته اند، و خود را برای ما لوس میکنند، و غذای خود را از ما میخواهند. بی شک نواده های گربه های وحشی هستند، ولی در چه سالی اهلی شده اند، کسی به درستی نمیداند. احتمالا نسل های مختلف گربه های اهلی امروزی از دو یا سه نوع گربه وحشی ، که در اروپا و آسیا و آفریقای شمالی در هزاران سال قبل میزیسته اند، به وجود آمده اند.
درست ترین حدسی که امروزه در این مورد زده میشود، این است که در حدود پنج هزار سال پیش از این، گربه های وحشی برای اولین مرتبه اهلی شده اند. میدانیم که چهار هزار سال پیش مصریان دارای گربه های دست آموز بوده اند. درواقع مصریان گربه را – مثل سگ پرستش میکرده اند. آنها الهه ای داشتند، و آن را پرستش میکردند، که سر آن به شکل گربه بوده است، و قربانی ها را تقدیم گربه می کرده اند.
وقتی گربه ای در یک خانه میمرد. خانواده مصری و مستخدمان آنها ابروهای خود را می تراشیدند، و 40 روز به عزاداری میپرداختند. در مرگ یک گربه معبد در شهر عزای عمومی اعلام میشد، و تمام اهالی شهر به عزاداری می پرداختند.
مومیایی های زیادی از گربه ها به دست آمده است، که آنها را مانند فراعنه با احترام در قبر گذاشته، و آذوقه سالهای بعد از مرگ اورا نیز فراموش نکرده اند. جریمه کشتن گربه در آن زمان مرگ بوده است. پس میتوان گفت که اهلی کردن به طور قطع توسط مصریان انجام پذیرفته است.
امروزه انواع مختلف گربه اهلی با یکدیگر فرق دارند. مشخص ترین گروه آنها گربه های مو کوتاه و مو بلند، و انواع گربه های ایرانی است.
venus7 ?????? ???   پاسخ با نقل قول
یک کاربر برای این پست سودمند از venus7 عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 26th November 2009, 05:14 PM   #7
shahrzad
تالار دوست داران پرندگان
 
shahrzad آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Nov 2008
محل سکونت: تهران
ارسال ها : 4,037
تشکر: 2,691
6,467 بار در 1,604 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
امتیاز: 19,539, سطح: 96
امتیاز: 19,539, سطح: 96 امتیاز: 19,539, سطح: 96 امتیاز: 19,539, سطح: 96
صعود به سطح بالا: 97%, 161 امتیاز مورد نیاز
صعود به سطح بالا: 97% صعود به سطح بالا: 97% صعود به سطح بالا: 97%
فعالیت: 36%
فعالیت: 36% فعالیت: 36% فعالیت: 36%
پیش فرض گربه ها چه زمانی و چگونه اهلی شدند؟

[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]

گربه ها همه جا هستند. بعضی از مردم آنها را خیلی دوست دارند و بعضی ها هم از آنها متنفرند. امروزه گربه ها مثل سگ ها جزو حیوانات خانگی حساب می شوند. اما به طورکلی گربه ها از کجا آمده اند و چگونه راهشان را به خانه های مردم پیدا کرده اند؟

استخوان هایی از گربه در محل یک گور در قبرس پیدا شده که تاریخش به حدود 7500 پیش از میلاد می رسد. پیدا شدن این استخوان ها حاکی از این است که نوعی از اهلی شدن گربه ها ممکن است خیلی زود در گونه های گربه وحشی رخ داده باشد. اما بسیاری هم اعتقاد دارند که اهلی کردن واقعی گربه ها در حدود 4000 سال پیش از میلاد در در دره نیل مصر قدیم شروع شده است. مصری ها گربه را مخلوق مفیدی دیدند که می تواند از غلات ذخیره شده در مقابل موش های صحرایی محافظت کند و گربه ها هم فهمیدند که موش های صحرایی جایی پیدا می شوند که انسان ها در آنجا هستند. این برای هردو طرف روابط سودمندی بود.

اگرچه مصری ها حیوانات زیادی داشتند, اما گربه تنها حیوانی بود که اجازه داشت وارد اتاق شود. مصری ها موقعی که از غلات باارزش شان حفاظت می کردند هم آنها را داخل ساختمان نگهداری می کردند. سپس مصری ها شروع کردند به این که گربه ها را به عنوان حیوانات مقدس ببینند. چنان که سمبل الهه "باستت" (Bastet) با سر گربه تصویر می شد. گربه به موقعیت بسیار احترام آمیز و گرامی ای در جامعه رسید و صدمه زدن به گربه یا کشتن آن جرم محسوب می شد. کشتن یک گربه نتیجه اش می توانست مرگ یا سنگسار شدن باشد. مرگ یک گربه واقعه بی نهایت غم آوری برای خانواده بود. اعضای داخلی بسیاری از گربه ها خارج می شد. گربه ها در تابوت گذاشته می شدند و حتی مومیایی می شدند.


در نهایت اهلی کردن گربه ها گسترش پیدا کرد. قایقرانان نیل گربه ها را روی کشتی هایشان نگه می داشتند تا جمعیت جوندگان را کنترل کنند. بعضی اوقات موقعی که کالاهایشان را تخلیه می کردند, گربه ای اطرافشان پرسه می زد و هنگامی که قایقشان مستقر می شد, قلمرو جدیدی برای زندگی پیدا می کردند. در امپراتوری رم گربه ها برای کنترل جمعیت موش های صحرایی و موش ها مورد استفاده قرار می گرفتند. گربه ها به عنوان حیوانات خانگی هم نگهداری می شدند. کم کم در آنجا هم گربه ها به حیوانی اهلی تبدیل شدند. کشورهای اسلامی هم رعایت حال گربه ها را می کردند.

دوره قرون وسطی درعقیده عمومی درباره گربه سانان تغییری وجود آورد. به گربه ها با این دید نگاه می شد که قدرت جادویی دارند و با شیطان همکار وشریک اند. مالکان گربه ها هم جادوگر فرض می شدند. پاپ گریگوری نهم جنگی را بر ضد گربه ها راه انداخت و حتی تا آنجا پیش رفت که به گربه برچسب "مخلوق بد ذات و شیطان صفت" زد. گربه ها به مرگ محکوم شدند و بعضی اوقات همراه با صاحبانشان سوزانده می شدند. این کارها تقریباً جمعیت گربه اروپا را نابود کرد و باور بر این است که همین امر در آن زمان باعث شیوع طاعون گاوی در اروپا شده است. چون که به خاطر نابودی گربه ها جمعیت جوندگان زیاد شدند. امروز هم هنوز خرافه ها حاکی از این هستند که گربه ها یک نیروی بدیمن دارند, چنان که اغلب ما فکر می کنیم که اگر یک گربه سیاه سر راهمان سبز شود بدشانسی می آوریم.

قرن نوزدهم باز هم تغییر دیگری در افکار مردم به وجود آورد و گربه یک بار دیگر به حیوان اهلی دوست داشتنی ای تبدیل شد. اهلی شدن گربه ها در ایالات متحده آمریکا تا زمانی که ساکنان اروپایی به آمریکا نرسیدند, شروع نشد. گربه ها بر روی قایق ها از آن طرف دریاها به آمریکا آورده شدند تا جمعیت جوندگان را در محل های سکونت جدید کنترل کنند. گربه ها حالا در سراسر جهان با شادی روزگار می گذرانند.


منبع: enter-system.com/36126/car-history1
__________________
دیگران را می بخشم حتی آنانی را که مرا آزرده اند ، نه از برای آنکه ایشان مستحق بخشایشند ، بلکه جون من لایق آرامشم
shahrzad ?????? ???   پاسخ با نقل قول
4 کاربر برای این پست سودمند از shahrzad عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 26th November 2009, 09:14 PM   #8
peta
مدیر روابط و ضوابط
 
peta آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Oct 2008
محل سکونت: 2day:Norway
ارسال ها : 7,678
تشکر: 5,540
19,377 بار در 5,332 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
امتیاز: 57,007, سطح: 100
امتیاز: 57,007, سطح: 100 امتیاز: 57,007, سطح: 100 امتیاز: 57,007, سطح: 100
صعود به سطح بالا: 2%, 0 امتیاز مورد نیاز
صعود به سطح بالا: 2% صعود به سطح بالا: 2% صعود به سطح بالا: 2%
فعالیت: 39%
فعالیت: 39% فعالیت: 39% فعالیت: 39%
پیش فرض

ادغام شد
__________________
دنیا جای وحشتناک و خطرناکی ست،نه بخاطر وجود بدکاران بلکه بخاطر افرادی که بدی ها را می بینند و کاری نمی کنند!


(آلبرت انیشتین)



[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]


[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]

[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
peta ?????? ???   پاسخ با نقل قول
2 کاربر برای این پست سودمند از peta عزیز تشکر کرده اند:
قدیمی 27th November 2009, 01:41 PM   #9
navidh88

کاربر تازه آشنا

کاربر تازه آشنا

 
navidh88 آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Aug 2009
ارسال ها : 202
تشکر: 139
95 بار در 44 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
امتیاز: 565, سطح: 11
امتیاز: 565, سطح: 11 امتیاز: 565, سطح: 11 امتیاز: 565, سطح: 11
صعود به سطح بالا: 12%, 35 امتیاز مورد نیاز
صعود به سطح بالا: 12% صعود به سطح بالا: 12% صعود به سطح بالا: 12%
فعالیت: 0%
فعالیت: 0% فعالیت: 0% فعالیت: 0%
پیش فرض

ممنون
navidh88 ?????? ???   پاسخ با نقل قول
پاسخ

علاقه مندی ها (Bookmarks)

برچسب ها
چه, چگونه, ها, و, کی, گربه, اهلی, است؟, زمانی, شدند, شدند؟, شده

ابزارهای موضوع جستجو در موضوع
جستجو در موضوع:

جستجوی پیشرفته
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است

انتخاب سریع یک انجمن

موضوعات مشابه
موضوع نویسنده موضوع انجمن پاسخ ها آخرين نوشته
اصول تغذیه ماهی های آکواریوم پرشین پت نیوز تالار دوستداران آکواریوم و ماهیان تزئینی 9 29th December 2009 09:55 PM
دم گربه Anzani گفتگوی آزاد 6 9th September 2009 12:04 AM
آنچه لازم است در مورد گربه بدانید محمد101 آرشـیــو 1 1st May 2009 01:23 PM
گل همه چیز تمام Daniz تالار گیاهان و خواص دارویی گیاهان 1 11th August 2008 06:55 PM
گربه هاي عقيم در شهر S.Ahadzadeh دوستدارن حيوانات 0 23rd April 2006 04:39 PM


اکنون ساعت 06:16 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4.5 می باشد.
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints



1 2 4 7 8 9 11 12 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 72 73 74 75 77 78 84 85 86 87 88 89 90 91 94 95 96 97 98 99 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 126 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 142 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 157 158 159 161 162 163 164 167 168 169 170 171 172 174 175 176 177 178 179 181 182 183 184 185 186 187 188 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 210 212 213 214 216 217 218 219 220 221 222 224 225 226 227 228 229 230 231