![]() |
|
|||||||
| تالار گیاهان و خواص دارویی گیاهان |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Dec 2007
1,204 بار در 469 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
ترکیبات شیمیایی :
هويج داراي 87% آب ، 1/5 مواد ازته ، 0/02 % چربي ، 8% مواد گلوسيدي ، حدود 1/5% سلولز و مقدري ماده رنگي كاروتن (ويتامين A ) و دياستازهاي مختلف و ويتامين هاي A,B,C,D,E مي باشد . خواص دارویی : در هويج يك نوع آنسولين گياهي وجود دارد كه اثر كم كننده قند خون را دارا مي باشد بنابراين اين عقيده قديمي كه هويج براي مبتلايان به بیماری قند خوب نيست كاملا غلط است وبيماران قند مي توانند به مقدار كم از اين گياه استفاده كنند . هويج با داشتن مواد مقوي و ويتامين ها يكي از مهمترين و مفيدترين براي بدن مي باشد خوردن هويج مقاومت بدن را در مقابل بيماريهاي عفوني بالا مي برد. مصرف هويج در برطرف كردن بيماريهاي آب آوردن انساج بدن ، عدم دفع ادرار ،*تحريك مجاري هضم و تنفسي ، سرفه هاي مقاوم ، آسم ،*اخلاط خوني و دفع كرم اثر معجزه آسائي دارد از هويج مي توان در موارد زير استفاده كرد : - براي برطرف كردن يبوست يك كيلو هويج را رنده كنيد و در مقدري آب دو ساعت بجوشانيد تا مانند ژله در آيد صبح ناشتا چند قاشق بخوريد - هنگاميكه كودك شروع به دندان درآوردن مي كند يك قطعه هويج باريك را براي دندان زدن به او بدهيد . - آب هويج را اگر روي صورت بكشيد باعث روشن شدن و جلوه پوست صورت مي شود . - اگر بخواهيد لاغر شويد همه روزه با غذا هويج خام بخوريد - اگر مي خواهيد چاق شويد بعنوان صبحانه بايد آب هويج بخوريد - خوردن هويج براي بيماريهاي بواسير موثر است - براي خارج كردن سنگ كيسه صفرا هويج اثر معجزه آسا دارد - خوردن هويچ جوشهاي صورت را درمان مي كند - براي تقويت قواي جنسي و تحريك كبد و روده ها هويج داروي موثري است - هويج اعمال روده ها را منظم مي كند و كمبود الياف غذاهاي گوشتي را جبران مي كند بنابراين آنهايي كه گوشت زياد مصرف مي كنند حتما بايد هويج بخورند تا مشكل يبوست نداشته باشند . - براي برطرف كردن اسهال بچه ها بهترين دارو سوپ هويج است . - براي بچه هايي كه معده حساس دارند سوپ هويج بهترين دارو است - آب هيج در صبح ناشتا مواد سمي را از خون خارج مي كند - اگر آسم يا گرفتگي صدا داريد آب هويج بخوريد - خانم هايي كه پوست حساس دارند حتما بايد پوست صورت خود را با آّب هويج پاك كنند طرز استفاده : هويج را نبايد هيچگاه پوست كند زيرا مواد مغذي و ويتامين هاي خود را از دست مي دهد بلكه بايد آنرا با برس شست و مصرف كرد. مضرات : البته با تمام خواص زيادي كه هويج دارد مصرف آن نبايد زياده روي كرد ديده شده آنهائيكه هويج زياد مصرف مي كنند رنگ پوست و چشم آنها زرد مي شود كه البته خطري ندارد چون اگر چند روز هويج مصرف نكنند دوباره پوست و چشم به رنگ طبيعي خود برمي گردند ..
|
|
||||||||||||||||||||
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||||||||||||
|
حالت من:
|
برگ من خون را تصفیه مى کند.
آب برگ مرا براى مبارزه با سر درد به کار برید. اگر خانم هاى باردار از آب برگ من بخورند، نوزادشان خوش آب و رنگخواهد شد. اثر من در امراض کبدى قطعى است . جوشانده ى من زایمان را آسان مىکند.. کاسنى گر چه تلخ است از دوستان است . و ساخارین با اینکه شیریناست ، از دشمنان است . من کاسنى هستم - اعراب به من((هندبا))مى گویند، و در کتابهاى قدیم به اسامىانطوبیا - شکوریه - سرس - سیکوریا - هندبه - کسناج کونه یک - چیپوتیبایى - شکوریا - امیرون - آجى مارول - سریس - شریش و سکونا، یاد شده ام . یکى از سنت هاىایرانیان این است که در روز سیزده ى فروردین ، از شهر خارج شده و روز را در کنارسبزه به پایان مى رسانند و در گذشته چنین معمول بود که ناهار را همراه با کاهو نوعىکاسنى پرورش یافته بود یا برگ هاى نو رسته ى کاسنى که غالبا در کنار جوى ها و سبزهزارها مى روید، میل مى نمودند و به این ترتیب خون خود را پاک و کبد خود را زهکشى مىکردند. قسمت مورد استفاده من برگ تازه و ریشه ى خنک من است . ریشه ى من داراى موادلعابدار - اینولین و قندهاى گوناگون است ، کمى تانن دارم و نیز داراى یک ماده ىدارویى و مقدار شوره هستم ، روى برگ هاى من تعداد زیادى عوامل زنده ى مفید، زندگانىمى نمایند، لذا شستن آن در شرع و طب قدیم منع شده است . و چون انواع بیابانى منآلودگى نداشته ، و در پرتوى آفتاب پرورش پیدا مى کنند، خوردن برگهاى تازه مرا مىتوان ناشسته خورد. برگ من حرارت صفراوى را از بین مى برد. خون را تصفیه مى کند، واز فشار آن مى کاهد. مالیدن آب برگ من به تنهایى و یا با سرکه جهت سر درد مفید است، ضماد کوبیده ى برگ من جهت درد چشم و ورم ملتحمه نافع است . مضمضه جوشانده ى برگ وبذر من جهت درد دندانهاى آسیا، سودبخش مى باشد، و غرغره آن با آب فلوس براى ورم گلوو دیفترى نافع است ، مخصوصا اگر همراه با آب گشنیز باشد. ضماد من با آرد جو بر روىسینه جهت تنگ نفس و تقویت قلب و تحلیل اورام تجویز شده است . من شهوت را زیاد مىکنم ، مادرانى که در موقع باردارى از برگ من بخورند، نوزادانشان خوش آبرنگ مى شوندبنا به فرموده ى امام ششم (ع ) خانواده هائیکه کاسنى مى خورند فرزند پسر بیش ازدختر دارند. و چون از کار بیفتد، بیش از هزار مرض به سراغ انسان مى آید و از اینروى امام هشتم (ع ) فرموده اند که کاسنى دواى هزار درد است . پزشکان قدیم و جدید هردو اثرکاسنى را در امراض کبدى قطعى دانسته و در طب جدید ثابت شده است که کاسنى درنوسازى یاخته هاى کبدى نقش برجسته اى دارد. در ساختن کروموزومهاى نر و ماده ى نطفهنیز مى توان نقش کبد را نادیده گرفت . ریشه من داراى اسانس و یک ماده ى صمغ وچند ماده مفید دارویى است . مقوى معده - تصفیه کننده خون - پیشاب آور - ملین و تببر است . دم کرده ده در هزار برگ و 25 در هزار ریشه ى من براى درمان امراض بالانافع است . شیوه ى تازه من 25 تا پنجاه گرم مصرف مى شود. شربت مرا به عنوان تقویتکننده کودکان تجویز مى کنند. جوشانده من زایمان را آسان مى کند، و در هلند دوکیلو کاسنى را در ده لیتر آب مى جوشانند و آن را به گاوها در موقع فارغ شدن مى دهندتا زایمان آنها آسان شود. عجب آنکه گاوها در مواقع عادى از خوردن کاسنى و جوشانده ىآن خوددارى مى کنند، ولى هنگام زاییدن آن را با ولع زیاد مى نوشند. من انواع واقسام زیاد دارم . بسیارى از انواع مرا پرورش داده ، و در سالاد به کار مى برند - کاهو پرک - کاسنى فرفرى - اسکارول از انواع شیرین و پرورش یافته ى من است . کاسنى فرنگى ، یا آندیو ((آندیو))که کشت آن به تازگى در ایران معمول شده ، یکى از انواع پرورشیافته ى من است که از اروپا به ایران آمده ، ولى در کتب قدیم به آن کاسنیه - تیفاف - منجوریون و هندبى مى گفتند. در موقع کشت بایستى برگ هاى آن را با خاک پوشاند تااز اثر تابش آفتاب سبز نشده و تلخ نشود - این گیاه مختصرى از خواص کاسنى رادارد. کاسنى صحرایى فارسى من - گل قاصد - خبرکش و خبرآور است ، در کتب قدیم به من((طرحشقوق((لقب داده اند - خاصیت تبرید من بیشاز کاسنى است - اسهال را بند مى آورم و مقوى معده مى باشم ، و در همه احوال قوى تراز بستانى و انواع پرورش یافته مى باشم . درمان خوبى براى خون ریزى ریوى هستم . خوردن من کیسه صفرا و کبد و طحال را باز مى کند. و یرقان و استسقاء را شفا مى بخشد. مرا مظر((سپرز))مى دانند. عروق راباز مى کند حرارت خون و عطش را تسکین مى دهد هیجان صفراوى را معالجه مى کند والتهاب معده را برطرف مى سازد از دوستان کبد و زهکش کلیه و مثانه بوده و آنها را ازسنگ پاک مى کنم و هر قدر تلخ *تر باشم ، در امراض کبدى مؤ ثرتر مى باشم . براىمبتلایان به حصبه و آبله تجویز شده ، و آب گرم من با سکنجبین جهت تبهاى کهنه و ربعاثر نیکو دارد. برگ تازه و گل و تخم و ریشه ى من به تمامى براى تب هاى عفونى نافعاست . مالیدن ضماد برگ و ریشه ى من همراه با روغن زیتون بر محل نیش * عقرب و حشراتسمى باعث تسکین درد آنها است و خوردن برگ ریشه من پادزهر سموم شیمیایى مى باشد. ضماد آنها با آرد جو جهت درد مفاصل و نقرس و اورام گرم مفید است . مالیدن برگ من باسفیداب و سرکه در خنک کردن اثر آنى دارد. مقدار خوراک آب برگ من تا دویست گرم است وچون باعث تحریک سرفه مى شوم ، مرا براى سینه کمتر تجویز مى کنند. ریشه ى کاسنى درتحلیل و پاک کردن اخلاط اثر مفید دارم . زهکش مجارى غذا و بول داده ، جهت تصفیه ىخون و رفع ورم احشاء، استسقاء و درمان تب هاى کهنه و درد مفاصل و زیاد شدن شیر وادرار سودمند مى باشم و در سایر افعال خواص من مانند برگ است مقدار خوراک من از گردساییده 5/3 گرم تا پنج گرم و جوشانده آن از پانزده گرم تا 45 گرم مى باشد. تخم کاسنى جهت سردرد و تنگ نفس و باز کردن کیسه صفرا و استسقاء و یرقان و تب هاى صفراوى سودمند مىباشم ، و جوشانده ى من با رازیانه جهت سموم مفید است و نیز براى ضعف گرده و طحال وبند آمدن خون ریزى سینه و تحریک اشتها مؤ ثر بوده و در سایر افعال همانند برگ مىباشم . مقدار خوراک من از 5 گرم تا پانزده گرم است . بد طعم و قى آور بوده ، و صاحبکتاب((شفاءالاسقام((در فصل طحال مرامضر((سپرز))مى داند! [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] :منبع
... ویرایش توسط محمد101 : 19th July 2008 در ساعت 07:16 PM. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| 2 کاربر برای این پست سودمند از محمد101 عزیز تشکر کرده اند: |
|
|
#3 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر موثر تاریخ عضویت: Nov 2006
1,917 بار در 833 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
کلم به درمان بسياري از بيماري هايي که انسان به آن مبتلا مي شود کمک مي کند. کلم همچنين به افراد چاق براي کم کردن وزن اضافي خود کمک مي کند.
به گزارش واحدمركزي خبر، تحقيقات جديد نشان داده است کلم به پاکسازي دستگاه گوارش و کبد کمک مي کند و قادر است چربي هاي اضافي را نيز نابود کند. بر اساس تحقيقات کلم نه تنها به کاهش کلسترول در بدن انسان کمک مي کند بلکه ميزان قند خون را نيز تعديل مي کند. کلم به سبب آنکه فاقد کالري، پروتئين و چربي است از غذاهاي مناسب براي کاهش وزن به شمار مي رود. کلم خواص آنتي باکتريال دارد و به همين سبب در درمان زخم معده و روده ، ورم هاي پوستي ، رماتيسم و نقرس نيز موثر واقع مي شود
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#4 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر موثر تاریخ عضویت: Nov 2006
1,917 بار در 833 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
متخصصان تغذيه بر اين باورند كه مصرف تره*فرنگي ماند سير و پياز موجب كاهش ابتلا به سرطان روده و پروستات و تثبيت قندخون مي*شود. به گفته آنها تره*فرنگي حاوي مقاديري منگنز، ويتامين*هاي c،6 b و آهن است و كلسترول بد بدن را كاهش مي*دهد.
همچنين از خواص درماني تره*فرنگي اين است كه فشارخون را كاهش مي*دهد و از حملات قلبي و سكته جلوگيري مي*كند. تره*فرنگي با برگ*هايي به رنگ سبز تيره و انتهايي سفيد هستند و هر چه جوا*ن*تر و كوچكتر باشند، اثر درماني بيشتري دارند
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#5 | ||||||||||||||||||||
|
کنترل پست مدیران
![]() تاریخ عضویت: May 2006
22,021 بار در 6,373 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
خيلي قشنگ نوشتي رفيق معركه بود
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#6 | ||||||||||||||||||||
|
حالت من:
|
من ننوشتم من در یک سایت دیگه این مطلب رو دیدم و این جا گذاشتم
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#7 | ||||||||||||||||||||
|
حالت من:
|
من ((بو مادران )) هستم
اسم من بومادران مى باشد. به من علف هزار برگ - زهرة القندیل هم گفتهاند. در کتابهاى گیاه شناسى قدیم ایران ، اسم یک نوع من برنجاسب و نوعى دیگرم قیصومذکر شده است ، بطور خودرو در ایران و نقاط مختلف اروپا، در کنار جاده ها و دشت مىرویم ، سر شاخه هاى گلدار من داراى یک اسانس معطر فرار و چند ترکیب دارویى استمقدارى اینولین - مواد چربى و مومى و کمى تانن هم دارم ، مرا در اروپا به عنوان تببر و نیروبخش * و ضد تشنج استعمال مى نمایند، مصرف من براى ادرار زیاد مى کنم - تبشکن هستم جوهر مرا به صورت مالیدنى مى توانید بر روى محل دردناک اورام و روماتیسماستعمال کنید، و با وازلین و روغن هاى دیگر مخلوط کرده ، و بعنوان پماد یا کرم مسکنبکار برید. جوشانده ى سر شاخه هاى گلدار من عادت ماهانه زنان را باز مى کند وزایمان را آسان مى سازد و سنگهاى کلیه و مثانه را میریزاند. ضماد من جهت درد سینه وانواع سردرد و سرسام بکار برده شده است . این ضماد اورام را مى خواباند و اگر روىشقیقه بگذارید، دماغ را باز مى کند. پاشیدن سوخته من روى زخم مفید است - استنشاق آبجوشانده ى من جهت درمان زکام و نزله و آنفولانزا توصیه شده است ، این جوشانده ضدتنگى نفس - معالجه تب و لرز - پاد زهر سموم و مسکن دردهاى مفاصل و عرق النساء مىباشد، بخورد و دود من حشرات را فرار مى دهد. اگر ضماد مرا روى محل نیش * عقرببگذارید، فورا درد آنرا ساکت مى کنم . سوخته مرا براى جلوگیرى از خونریزى بکار مىبرند، اگر ضماد مرا گرم گرم روى محل گرى بگذارید به روییدن مو کمک مى کنم سابقابراى زود درآمدن ریش ، سر شاخه هاى مرا با روغن ترمس (باقلاى مصرى ) مخلوط کرده ،روى صورت جوانان و مردان کوسه مى گذاشتند و عقیده داشتند که اثرش قطعى است . براىتسکین اعصاب دم کرده پنج درصد مرا بکار برید.
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#8 | ||||||||||||||||||||
|
حالت من:
|
اسم ما ((تاجریزى )) است ! ما برادران گوجه فرنگى و از تیره بادمجانهستیم که در زبان فارسى به ما تاجریزى ، انگور روباه ، انگورتورک ، روباه تریک ، سگانگور و به ترکى قوش * اوزومى و به عربى عنب الثعلبت گویند و این اسامى به انواع ماتعلق مى گیرند. اکنون اجازه فرمایید انواع ما یکایک خود را معرفى نمایند.
زبان خوراکیها جلد سوم نویسنده : دکتر غیاث الدین جزایرى
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#9 | ||||||||||||||||||||
|
کنترل پست مدیران
![]() تاریخ عضویت: May 2006
22,021 بار در 6,373 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
مرسسييييييييييييييييييييي ي
علاقه ام نسبت به كاهو بيشتر شد ![]()
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#10 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر قدیمی تاریخ عضویت: Mar 2008
5,036 بار در 1,416 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
هاپوی من عاشقه کاهوه .
|
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
![]() |
| علاقه مندی ها (Bookmarks) |
| برچسب ها |
| فرنگی, قلب, قند, كاهو, كرفس, لاغری, من, موثر, ميوه, ما, مادران, مارچوبه،, معده, نعناع, هستم, و, وگياهان, کلم, کننده, کنيم, کنگر, کاسنی, آووکادو, آرتیشو, اسم, است, اسطوخودس, بو, بخوريم, تقويت, تا, تاجریزى, تره, تضمين, جات, خون, خواص, خود, در, درد, رفع, را, سلامت, سبزي, شكم |
| ابزارهای موضوع | جستجو در موضوع |
| نحوه نمایش | |
|
|