به تالارهای گفتگوی پرشین پت خوش آمديد . جهت استفاده از تمامي امكانات لطفا ابتدا عضو شوید . برای عضویت اینجا را کلیک کنید !

بازگشت   تالار گفتگوی پرشین پت » تالارهای دامپزشکی » تالار گفتمان بین دامپزشکان

تالار گفتمان بین دامپزشکان این تالار مکانیست برای تبادل نظر دامپزشکان مدیر تالار :دکتر مهدی مقدم

پاسخ
قدیمی 25th January 2010, 01:52 AM   #1
behnaz
مدیریت اجرایی

behnaz آواتار ها

31,151 بار در 7,933 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
امتیاز: 95,856, سطح: 100 امتیاز: 95,856, سطح: 100 امتیاز: 95,856, سطح: 100
صعود به سطح بالا: 2%, 0 امتیاز مورد نیاز
صعود به سطح بالا: 2% صعود به سطح بالا: 2% صعود به سطح بالا: 2%
فعالیت: 100%
فعالیت: 100% فعالیت: 100% فعالیت: 100%
Arrow گفتگو با رئیس انجمن حمایت از حیوانات - بخش اول

مشروح گفتگو با دکتر سید جاوید آل داود ، رئیس انجمن حمایت از حیوانات + عکس / بخش اول
در این فکر بودم که مجموعه‏ای درست شود تا حامیان حیوانات همدیگر را بشناسند/ بعنوان یک شرکت غیرانتفاعی نامحدود ثبت شده‎ایم و کسی نمی‎تواند جلوی فعالیت این شرکت را بگیرد/ درباره روز حمایت از حیوانات گفتند از دکتر تاج‎بخش استعلام شده و گفته‎اند همان 14 مهر کافی است!...

مشروح گفتگو با دکتر سید جاوید آل داود + عکس
رئیس انجمن حمایت از حیوانات - بخش اول

دکتر سید جاوید آل داود :
- در این فکر بودم که مجموعه‏ای درست شود تا حامیان حیوانات همدیگر را بشناسند
-دنبال تسهیلات مالی دولتی نبوده‌ایم / مخالف اعطای بودجه دولتی به NGO هستیم
-بعضی NGOها برای برخی تبدیل به دکان شده است
-بعنوان یک شرکت غیرانتفاعی نامحدود ثبت شده‎ایم و کسی نمی‎تواند جلوی فعالیت این شرکت را بگیرد
-باید کاری کنیم مردم از انقراض نسل حیوانات به اندازه تمام شدن شیر در صف شیر ناراحت شوند!
-یکسری از اعضای ما حق عضویت نمی‌دهند و صرفاً کارت هواداری دارند
-بعضی از اعضاء رویشان نمی‌شود بگویند عضو انجمن حمایت از حیوانات هستیم!
-پیش نویس قانون حمایت از حیوانات را با 48 ماده به مجلس پنجم ارائه کردیم
-در مجالس بعدی قانون حمایت از حیوانات را پیگیری نکردیم
-درباره روز حمایت از حیوانات گفتند از دکتر تاج‎بخش استعلام شده و گفته‎اند همان 14 مهر کافی است!

حکیم مهر : ضمن تشکر از شما به دلیل وقتی که به این گفتگو اختصاص دادید، در ابتدا مختصری از نحوه شکل‌گیری و تأسیس انجمن حمایت از حیوانات بفرمایید.
خواهش می‎کنم. در این مورد عرض کنم که چون در کلینیک می‎دیدم مردم حیوانات را از خیابان پیدا می‎کنند و به کلینیک می‎آورند و درمان و نگهداری می‎کنند در فکر این بودم که مجموعه‎ای درست شود که این افراد همدیگر را بشناسند و بتوانند به هم کمک کنند. البته قبل از انقلاب انجمن حمایت از حیوانات داشته‎ایم.
حکیم مهر : جمعیت حمایت از حیوانات بوده که ظاهراً هم منحل شده بعد از انقلاب؟!
بله وابسته به بنیاد پهلوی و اشرف رئیس آنجا بود و بعد منحل شد. دو محل هم داشتند. یکی در اتوبان کرج و یک بیمارستان هم حوالی میدان امام حسین که ظاهراً وزارت بهداشت آن را گرفته (خنده) و البته ما هم اقدامی نکردیم. از سال 76 به ثبت شرکتها مراجعه کردم و برای تعیین اسم با آنها مشکل پیدا کردم و هر اسمی که پیشنهاد می‎کردم می‎گفتند هست! اول می‎خواستم همان جمعیت حمایت از حیوانات باشد و حتی لوگوی آن هم طراحی شده بود. من هم گفتم اصلاً نمی‎خواهم این را ثبت کنم و شما آدرس آنهایی که می‎گویید هست را به من بدهید برویم با آنها کار کنیم! ظاهراً آنجا هم مثل جاهای دیگر باندهایی بودند که ما رفتیم پایین دیدیم مثلاً یک عده اطراف ثبت می‎چرخند و می‎گویند که ما ثبت شرکت انجام می‎دهیم. خلاصه ما را چند کوچه بالاتر بردند و گفتند ما آشنایی با این کار نداریم و فقط شرکت ثبت می‎کنیم و نمی‎دانیم ثبت انجمن غیرانتفاعی امکانپذیر هست یا نه؟! بعد گفتند مقداری پول بدهید که ما پیگیری کنیم که اگر بشود انجام دهیم و ما هم گفتیم پولمان کجا بود؟! خلاصه از آنجا رفتیم سراغ وزارت کشور. آنجا گفتند که ما قانونی نداریم که انجمنی ثبت کنیم که هر کسی بتواند عضو آن بشود. مثلاً انجمن دامپزشکان داریم که هر کس می‏خواهد عضو شود باید دامپزشک باشد ولی انجمنی که هر کسی حیوان دوست دارد عضو شود را در قانون نداریم. در همانجا یکی از آنهایی که خودش هم حیوان‎دوست بود به ما پیشنهاد کرد که از طریق تشکیل هیأت امناء اول اینکار را انجام دهید و افراد دیگر را که می‎خواهند عضو شوند بصورت ناپیوسته عضو کنید. بعد رفتیم نیروی انتظامی برای بحث اماکن و اساسنامه تیپ را گرفتیم و دوسالی بین این سه ارگان می‎چرخیدیم! تا اینکه مدیریت ثبت شرکتها عوض شد. چون با قبلی دعوایمان شده بود و اصلاً پیگیری نکرده بودیم. دوباره رفتیم ثبت شرکتها و این بار 20 اسم پیشنهاد دادیم و گفتند انجمن دوستداران حیوانات قبول است و به این عنوان ثبت شد و پرونده رفت وزارت کشور و نیروی انتظامی و بعد هیأت مؤسس خواستند و معرفی کردیم. اولین جلسه را اواخر آذر ماه 78 تشکیل دادیم ولی قبل از آن هم به عنوان انجمن درحال تشکیل در نمایشگاه مطبوعات غرفه داشتیم و برای آذر ماه همان لیست ثبت نامی در نمایشگاه را به جلسه فراخواندیم. بعد برای تشکیلات انجمن هم تقسیم‌بندی‌های مختلفی مطرح بود از جمله روش کمیته‌ای ، روش گروهی ، روش پروژه‌ای و کمیته‌های مختلفی مثل حیات وحش ، دانش‌آموزی و غیره تشکیل شد و گاهی جا داشتیم و گاهی هم نداشتیم و مثلاً در دفتر مجله کار می‌کردیم و بصورت NGO فعالیت می‌کردیم و پشتوانه مالی هم نداشتیم. کلاً دنبال جاهای دولتی هم گرچه بندی هست که بودجه‌ای برای کمک به سازمانهای غیردولتی پیش‎بینی شده و نظام دامپزشکی هم از همانجا می‌گیرد نرفتیم. البته آنها را به NGOهای خودشان می‎دهند و به کس دیگری نمی‌دهند! البته ما با این کلاً هم مخالف بودیم و همان زمان هم برای آقای خاتمی نامه نوشتیم که چه معنا دارد که به NGO بودجه دولتی بدهید؟ اگر مردم احساس کنند که نیاز به NGO هست حفظش می‌کنند و اگر هم احساس کنند نیازی نیست هم منحل می‌شود و لزومی ندارد که یک مجموعه انگل را حفظ کنیم! من همیشه مثال زده‎ام که مثلاً حزب کمونیست آمریکا از CIA بودجه می‎گیرد. برای اینکه جلسه بگذارند با هم و دور هم بنشینند و سرشان گرم باشد و اگر ببینند که جفتک‎های محکمی می‎اندازند سریع شیر آب را می‎بندد و آنها هم پراکنده می‎شوند و بنابراین نباید دولت به تشکل‌های غیردولتی کمک کند. ضمن اینکه معمولاً به تشکل‌های مثل ما تمایلی برای کمک وجود ندارد و ما هم خودمان را سنگین رنگین نگه داشتیم (خنده) و اصلاً دنبالش نرفتیم. تئوری مهم در تشکیل NGO زمانی است که دولت در کار خود نقص یا مشکلی داشته باشد و اینجاست که مردم باید بیایند. گرچه که یکی از شاخصه‎های توسعه یافتگی در دنیا تعداد NGO به حساب می‎آید و یک دوره‌ای خیلی مهم شد و خیلی از ارگانها مثل محیط زیست ، تربیت بدنی ، جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش به دنبال ثبت NGO بودند و این برای این بود که رقابتی شکل گرفته بود. زمانی ما لیست NGOها را از سازمان حفاظت محیط زیست گرفتیم و نزدیک به 400 تشکل بود که وقتی تماس می‌گرفتیم خیلی‎ها جواب نمی‌دادند، بعضی‌ها هم اصلاً از ثبت چنین تشکلی خبر نداشتند! یک تعداد هم از بازنشسته‌ها بودند که بودجه هم می‎گرفتند که دکانی هم برای آنها شده است و بعد از بازنشستگی پول اضافه‌ای می‎گیرند! بنابراین وقتی الآن می‎گوییم NGO فکر می‎کنند که یک دکانی باید باز شود و اینها از ارتباطاتی که با مجموعه‎های دولتی دارند استفاده می‎کنند. در همین نمایشگاه محیط زیست امسال که تعدادی از NGOها را دعوت کردند، درحالیکه قبلاً ما شرکت داشتیم و غرفه ما جایزه گرفته و جنجالی بود و البته توقع نداشتیم دعوت کنند و ما هم نامه شدیداللحنی به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نوشتیم و آنها هم ما را احضار کردند که بترسانند و گفتند اسناد و مدارک بیاورید. ما هم گفتیم شکایت کنید تا بیاییم دادگاه اسناد و مدارک ارائه دهیم که 60 میلیون دلاری که سازمان ملل برای توانمندسازی NGOها می‌دهد چکار می‌کنید؟!
حکیم مهر : این نامه مربوط به زمان خانم جوادی بوده؟!
بله رئیس قبلی سازمان حفاظت محیط زیست!
[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
حکیم مهر : الآن انجمن حمایت از حیوانات در وزارت کشور بعنوان NGO ثبت شده؟!
همه جا ثبت شده! ما الآن نزدیک به 15 نماینده و شعبه در استانها داریم. نمایندگی خراسان شمالی که تأسیس شد استانداری گفته بود که باید اینجا ثبت کنید. ما گفتیم نیازی نیست که آنجا ثبت بشود و اینها نمایندگی ما هستند که در وزارت کشور ثبت شده است. آنها گفتند طبق فلان آئین نامه باید از سال 83 با آئین نامه جدید همه NGOها خودشان را هماهنگ کنند. ما هم گفتیم که آئین نامه نمی تواند قانون را نقض کند و بعد عطف به‌ماسبق هم نمی‎شود. ضمن اینکه گفته است آن دسته از تشکلهایی که می‎خواهند از کمک دولت استفاده کنند مشمول ثبت جدید هستند. آنها هم گفتند کمک همین است که ما اجازه دهیم اینجا فعالیت کنید! ما هم ظاهراً متوجه نمی‎شوند برای آقای محصولی نامه نوشتیم و توضیح دادیم که قانون و دستورالعمل و آئین نامه اجرایی چیست و گفتیم لطفاً این را شما به زبان خودتان به استاندار تفهیم کنید! و بالاخره کوتاه آمدند. به هر حال وزارت کشور معتقد است زیر نظر ما باشید. ما هم می گوییم که بالاترین جایی که می شود یعنی در ثبت شرکتها زیر نظر قوه قضائیه به عنوان یک شرکت غیرانتفاعی نامحدود ثبت شده‎ایم و هیچ کس نمی‎تواند جلوی فعالیت این شرکت ثبت‎شده را بگیرد.
حکیم مهر : پس به همین دلیل است که شما تابع قوانین NGOها نیستید؟! مثلاً جامعه دامپزشکان هر سه سال یکبار مجمع برگزار می‎کند و هیأت مدیره با رأی اعضاء انتخاب می‎شوند!
ما تابع اساسنامه خودمان هستیم که اساسنامه تیپ نیروی انتظامی و هیأت امنایی است.
حکیم مهر : درباره فعالیت‎های انجمن حمایت از حیوانات را توضیح بفرمایید؟
فعالیتهای ما کوتاهمدت و بلندمدت است. برنامه‎های طولانی‎مدت نیاز به مطالعه دارد و مثلاً قانون حمایت از حیوانات و کنترل جمعیت حیوانات و آموزش مردم درباره فواید حیوانات و غیره را می‏توان در این زمینه اشاره کرد. زمانی دوستانمان می‎گفتند چکار کنیم؟ گفتم اگر بتوانیم این کار را انجام بدهیم که در سطح جامعه وقتی مردم می‎شنوند نسل حیوانی منقرض شد در این حد ناراحت شوند که وقتی در صف شیر می‎شنوند شیر تمام شد خیلی کار کرده‎ایم.
حکیم مهر : موفق هم بوده‎اید در این زمینه؟!
این کار فقط یک NGO نیست و نمی‎شود گفت که مثلاً ما اینکار را کرده‎ایم. مثلاً الآن بحث است که پلنگ به روسیه بدهند. ده سال پیش اصلاً مهم نبود ولی الآن خیلی جاها منعکس می‎شود و حساسیت ایجاد شده است. به خود من بارها زنگ زده‎اند و مصاحبه کرده‎اند که چرا پلنگ را می‎خواهند به روسیه بدهند و چه اتفاقی برای بانک ژنی کشور و غیره می‎افتد و این نشانه آن است که حساسیت ایجاد شده است. نمی‌گوییم ما اینکار را کرده‌ایم ولی خوب یک بخشی هم کار ما بوده است.
حکیم مهر : عضوگیری شما به چه صورت است؟
ما طبقه‎بندی اعضاء داریم. یکسری هوادار داریم که حق عضویت هم نمی‌دهند و فقط هوادار هستند.
حکیم مهر : هوادار شما که نیستند (خنده) ، هوادار حیوانات هستند. درسته؟!
(خنده) بله دیگه ... یک کارت سفید بدون عکس می‎‌گیرند که اسمشان را نوشته و اینکه هوادار هستند. گروه بعدی حق عضویت می‌پردازند. و بعد از عضویت سه ساله از ناپیوسته به پیوسته تبدیل می‎شود و افراد خیلی فعال هم اعضای ویژه انجمن هستند و در تصمیم‌گیریها شرکت دارند و سعی می‎کنیم نمایندگی‎هایمان از اعضای ویژه باشد و آنهم بخاطر اطلاعات آنها است چون اگر سؤالی از آنها بپرسند و ندانند وجهه انجمن زیر سؤال می‌رود. البته خیلی‌ها هم فکر می‎کنند خبری است و مدتی دوروبر انجمن می‎چرخند و می‎بینند نه خبری و پولی نیست! گاهی هم عضو یک مجموعه بودن افتخار است. ولی عضو انجمن حمایت از حیوانات طوری است که فرد رویش نمی‎شود که بگوید! مثلاً زمانی به مناسبت 26 دی که روز حمایت از حیوانات است متنی تهیه کرده بودیم و قرار بود دانش‌آموزان در مدارس سر صف بخوانند ولی خیلی‌ها اینکار را انجام ندادند و می‌گفتند رویمان نمی‌شود بگوییم چون ما را مسخره می‌کنند که مثلاً اون سوسکه داره میره برو حمایتش کن! بعضی هم به دلیل علاقه به فعالیت اجتماعی دوست دارند و می‎آیند عضو می‎‌شوند.
حکیم مهر : شما رئیس هیأت مدیره انجمن هستید. اعضای هیأت مدیره چه افرادی هستند؟! اگر اشکالی ندارد؟!
اشکالی که ندارد ولی ممکنه خودشان هم ندانند(خنده) !!! دکتر عبدالله‌پور ، دکتر مرجانمهر ، دکتر جمشیدی ، دکتر شیرانی ، دکتر میرزایی(غیردامپزشک و از دانشگاه پیام نور) ، دکتر میرزرگر (بازرس هیأت مدیره)
حکیم مهر : حالا واقعاً خودشان خبر دارند که عضو هیأت مدیره انجمن هستند؟!
بعضاً ممکن است. مثلاً دکتر مرجانهمر چون حافظه‎ای قوی دارد ممکن است یادش بیاید.(خنده)
حکیم مهر : انجمن (شرکت) مدیرعامل ندارد؟!
نه ، مدیرعامل ندارد!
حکیم مهر : قانون حمایت از حیوانات چرا به نتیجه نرسید؟!
48 ماده واحده در قالب یک دفترچه پیشنهاد کردیم و به تمام نمایندگان مجلس (صندوق پستی) فرستادیم. در دوره مجلس پنجم فکر کنم بود. یکی از همکاران دامپزشک ما دکتر کهرام نماینده و دکتر صفاریان هم رئیس دفتر آقای کروبی بود. تصورمان این بود که با وجود آنها کار جلو می‌رود. یک بار با دکتر کهرام بعد از کلی تلاش قرار گذاشتیم و ایشان اصلاً یادشان نمی‎آمد که پیش نویس قانون را چکار کرده‎اند و دکتر صفاریان هم گفتند که 48 ماده زیاد است و یک ماده بنویسید بیاورید برای تصویب. البته من نوشتم که دام سرمایه ملی است ولی همان هم به جایی نرسید و اگر همین هم تصویب می‎شد خیلی خوب بود چون دیگر دامدار نمی‎توانست بگوید که مثلاً واکسن به دام نمی‎زنم چون سرمایه خودم هست یا صاحب حیوانی با آن بدرفتاری کند و به آن به چشم سرمایه ملی نگاه می‎شد. متأسفانه نمایندگان تمایلی نداشتند و فراکسیون محیط زیست به ما می‎گفتند خوب است ولی نمی‎توانیم تصویب کنیم چون فردا کیهان یک عکس سگ می‎اندازد و می‎گوید همه مشکلات مملکت حل شده و حالا مجلس اصلاح‌طلبان به دنبال قانون حمایت از حیوانات است! یا به ما می‎گفتند بروید جو جامعه را آماده کنید. ما هم گفتیم مگر جو جامعه دست ما است؟ البته دو خط خبر در بولتن اخبار مجلس و روزنامه ایران چاپ شد که پیش نویس قانون حمایت از حیوانات به نمایندگان ارسال شده است. همان زمان امام جمعه بیرجند اعتراض کرده بود که با وجود دویست هزار کودک خیابانی مجلس در فکر حیوانات است. ما هم نامه تندی نوشتیم که پس بنیاد مستضعفان و کمیته امداد چه می‎کنند؟ و گفتیم ما حاضریم یک سوم بودجه بنیاد مستضعفان را بگیریم و ظرف یکسال یک نفر فقیر در خیابان نبینید!
حکیم مهر : در سه دوره مجلس بعدی چطور؟ پیگیری نکردید؟!
نه دیگه! حتی برای روز حمایت از حیوانات هم رفتیم وزارت ارشاد و اول گفتند روزها پر است. خلاصه بعد گفتند که از دکتر تاج‌بخش استعلام شده و ایشان گفته‎اند که همان چهارده مهر – روز دامپزشکی – کافی است. ما گفتیم اینها به هم ربطی ندارد!

ماامسال ماهی قرمز نمیخریم!
شما چطور؟!

behnaz ?????? ???   پاسخ با نقل قول
4 کاربر برای این پست سودمند از behnaz عزیز تشکر کرده اند:

تبلیغات ...
پاسخ

علاقه مندی ها (Bookmarks)

برچسب ها
گفتگو, انجمن, اول, از, با, بخش, حمایت, حیوانات, رئیس

ابزارهای موضوع جستجو در موضوع
جستجو در موضوع:

جستجوی پیشرفته