![]() |
|
|||||||
| تالار گیاهان و خواص دارویی گیاهان |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Dec 2007
1,204 بار در 469 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
پوست را ضد عفونى مى کنم .
ضماد من با عسل ، زخم و جراحات سرطانى را باز مىکند. طبق دستور مرا مصرف کنید تا جوانى از دست رفتهرا باز یابید. با روغن زیتون اگر مخلوط شوم موى سررا تقویت مى کنم . و صدها خاصیت دیگر دارم که کمترکسى از آن ها باخبر است .. با اینکه من نخود هر آشى مى باشم ، از دوستانقدیمى شما مى باشم . اعراب به من حمص و هوجید گفته اند و در فارسى به بو داده ى مننخودچى گویند - دانه هاى نارس مرا به عنوان نخود سبز مى فروشند و لپه سبز مرا لپهسبز مى گویند. برگهاى تازه و خشک من علوفه خوبى براى حیوانات است - من مثل باقلا ولوبیا از حبوبات غذایى هستم و داراى انواع و اقسام مى باشم . بهترین نوع من نوعسفید درشت و سبز است . نوع وحشى من کمى تلخ است و کمتر به آن توجه مى شود. یک نوعسیاه هم دارم که به نخود سیاه معروف شده ، و چون کمیاب است . وقتى بخواهند کسى رامدتى سر در گم کنند، آن را به دنبال نخود سیاه مى فرستند - غلاف دانه هاى من داراىترشحى ترش است ، که معمولا این ترشى شب به صورت تبخیر از آن خارج مى شود و چونپارچه اى روى آن بیندازند، و صبح آن را بفشارند، آب ترشى از آن خارج مى شود و بههمین جهت است که آن را شبنم نخود گویند - این ترشى در یک نوع من که اطراف یزد بهعمل مى آید زیاد است و از آن گرد ترشى به نام گرد نخود مى گیرند که چاشنى غذا مىباشد. این گرد داراى اسیدهاى مختلف مخصوصا اسید اگزالیک است . لذا خوردن آن براىکسانى که کلیه خوب ندارند، و همچنین کسانى که مبتلا به سنگ مى باشند خوب نیست . دانه هاى من زهکش جگر - سپرز و کلیه است - ضد عفونى کننده پوستى و جهت جربچرکى و جوشهاى پوستى مفید است - ضماد آن اورام را نرم مى کند و براى فرو بردن ورمبناگوش تجویز مى شود. ضماد من با عسل جهت باز کردن زخم و جراحات سرطانى توصیهشده است . خوردن نوع زودپز من ملین شکم است - حرارت بدن را زیاد مى کند خونساز بودهو قدرت غذایى آن بیشتر از حبوبات است . پخته آن در شیر تازه جهت باز شدن گرفتگىآواز مفید است . مشروط بر آن که همراه با تب نباشد و چون با تب باشد، بهتر است آنرا با آب پخته و میل نمایند. چنانچه دانه هاى مرا یک شب در سرکه خیس کرده و صبحناشتا میل نمایند، و در آن روز غذاى دیگرى نخورند، کرم معده را خواهد کشت - آب پختهمن با کمى نمک لیزى معده را از بین مى برد. مدر است ، خوردن دانه هاى پخته من بینطعام بر هضم آن کمک مى کند، و چون با من حلیم بپزند و با سرکه بخورند، و در آبجوشانیده من بنشینند جهت درمان درد نشیمنگاه و پاک کردن رحم و اخراج کرم شکم نافعاست و چون مرا در آب خیسانده ، و خام بخورند و آب خیسانده آنرا با عسل شیرین کرده ،بالاى آن بنوشند جهت برگشت جوانى و شهوت ماءیوسان بى نظیر است ، خوردن نخود گرم قبلاز سرد شدن جهت بواسیر خونى آزموده شده است . مضمضه و نوشیدن آب خیسانده سبز تازهمن ، جهت از بین رفتن ورم لثه و درد دندان نافع است و روغن نخود که از جوشاندن مندر روغن زیتون بدست مى آید، مقوى مو و شهوت مى باشد و جهت تسکین درد دندان و دردهاىسرد و جذام بسیار مفید است . خوردن دانه ى من جهت امراض * نامبرده و باز شدن رنگرخسار و آواز و مالیدن من جهت تقویت قوه باه مفید مى باشد. ضماد من جهت پاک شدن خالهاى سفید و سیاه و کک و مک و امثال آن مفید است . اگر آب خیسانده مرا به صورتبمالید رنگ رخسار را باز مى کند و شخص را خوش آب و رنگ مى نماید - جوشانده نوع سیاهمن ، براى زنان آبستن خوب نیست . زیرا مسقط جنین مى باشد. این جوشانده خردکننده سنگهاى کلیه و مثانه است و نخود سیاه در جمیع احوال قوى تر از نوع سفید است ، مخصوصاپادزهر خوبى است . این نخود جهت استسقاء یرقان و کیسه ى صفرا تجویز مى شود. بادشکنبوده ، و براى مبتلایان به جذام بسیار نافع است . ضماد اقسام من جهت برطرف کردنزردى چهره و کچلى فاووس (نوع کچلى که سر را طاس مى کند) و خارش * پوست و امراضمفاصل و تقویت مو نافع است . زیاده روى در خوردن من مضر رحم و مثانه است ، تازه ىمن دیر هضم و نفاخ است ، و براى رفع نفخ آن مى توان از زیره استفاده کرد. خوردن آببعد از من مضر است ، وقتى گوشت را با آب نخود مى پزید به پختن گوشت کمک کرده ، وآنرا نرم مى کند. چون قسمتى از لباس خون آلود شود، شستشوى آن با نخود لکه هاى خونرا پاک مى کند اگر 10 گرم مرا بکوبند و با گلاب داغ ضماد نمایند، درد پشت را تسکینمیدهم . برگهاى نخود داراى اسید اگزالیک و جوهر لیمو است ، و دم کردن آن پیشاب آوراست .نخود سبز تازه وسبز من سرشار از ویتامین آ - ب و ث است و داراى سلولز زیادى است . و با آن روده هارا جارو مى کند. اگر شما داراى معده ى ضعیف بوده ، و نمى توانید نخود تازه را هضمکنید، با غذاى خود کمى زیره میل نمایید. وقتى سبز من خشک مى شود، ویتامین((ث((خود را از دست مى دهد - اگر مرا لپهنکرده و نکوبیده میل نمایند، هضم نشده دفع مى شوم . نخودفرنگى من نوعى نخود سبز هستم کهدر زمان ناصر الدین شاه به وسیله اتابک به ایران آمدم . ویتامین هاى من بیشتر ازنخود معمولى است . خلر یا جلیان اسم من خلر است به من جلیان - ململى - بسله و کلول نیز مى گویند. غلاف دانه هاى من شبیه باقلا است و پنج نوع است . آنچه غلاف آن از باقلا کوچکتر و پوست آن ضخیم تر و عریض تر و دانه ى آن سفید بودهبه اندازه نخود است ، آن را جلیان سفید گویند که در رشت با آن باقلا قاتق مى سازندو آنچه دانه ى آن کوچک و پهن است ، جلیان سیاه گویند. در شیراز به این نوع جلیانمشو و در اردستان و نواحى کرمان آن را کونیا کرد خوانند خوردن پخته ى آن با عسل جهتسرفه و پاک کردن ریه و درد سینه و نرم کردن آن ها و از بین بردن اخلاط فاسد و خارجکردن فضولات کثیف از امعاء مفید است . شیر - ادرار و حیض را زیاد مى کند. ضمادانواع خلر جهت تقویت اعضاء و پاک کردن کک مک و با عسل جهت از بین بردن اورام نافعاست ، بخور آن سبب جمع شدن مورچه مى شود، و چون گاو آنرا بخورد، فربه خواهد شد وشیر زیادى خواهد داد - ادامه در خوراک آن باعث تشنگى ، و خوردن تر و تازه و ناپختهى آن تولید سرگیجه مى کند. مخصوصا نوعى از آن که کمى پهن است - مقدار خوراک آن تاده گرم است . نوع وحشى خلر در زیاد کردن شیر تاءثیر بیشترى دارد. لپه لپه نوعىنخود ریز است که مقدار زیادترى سلولز دارد، و مواد قندى آن نیز زیادتر است . خواص درمانى آن مانند نخود سبز مى باشد.
... ویرایش توسط محمد101 : 19th July 2008 در ساعت 08:11 PM. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| تبلیغات ... | |
|
|
|
![]() |
| علاقه مندی ها (Bookmarks) |