![]() |
|
|||||||
| فرهنگ سازی برای حیوانات خانگی |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر ارشد تاریخ عضویت: Jul 2009
7,129 بار در 2,169 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
سوال: آیا حیوانات به بهشت میروند؟ آیا حیوانات هم روح دارند؟
جواب: کتاب مقدس هیچ تعلیم خاصی مبنی بر اینکه آیا حیوانات دارای "روح" هستند ویا اینکه به بهشت میروند، ندارد. با این وجود، استفاده از چند اصول کلی کتاب مقدسی میتواند تا حدودی موضوع را روشن تر کند. کتاب مقدس روشن کرده است که در انسان (پیدایش 2: 7) و در حیوانات (پیدایش 1: 30 ؛ 6: 17 ؛ 7: 15 و22 ) روح حیات دمیده شده است. مهمترین تفاوت بین انسان و حیوان در این است که انسان به صورت خداوند و در شباهت او آفریده شده است (پیدایش 1: 26- 27). اما حیوانات به صورت خدا خلق نشدهاند. آفریده شدن به صورت خدا به این معناست که بشر مثل خداوند است، یعنی مانند خدا یک موجود روحانی بوده، دارای فکر، احساسات و اراده میباشد؛ او صاحب صورت و منظری است که بعد از مرگ هم ادامه خواهد داشت. به همین خاطر اگرهم حیوانات دارای روح یا جنبهای معنوی باشند، "کیفیت" آن متفاوت و ناچیز است. احتمالاً این تفاوت به این معناست که روح آنان بعد از مرگ باقی نخواهد ماند. مسئله دیگری که در این سئوال مورد توجه قرار میگیرد این است که خداوند حیوانات را به عنوان بخشی از فرایند آفرینش خلق نمود. خداوند حیوانات زمین را آفرید و دید که نیکوست (پیدایش 1: 25). و دلیلی وجود ندارد که حیوانات نتوانند در زمین جدید حضور داشته باشند (مکاشفه 21: 1). پس به طور قطع حیوانات در جشن هزار ساله ملکوت خواهند بود (اشعیا 11: 6 ؛ 65: 25). اما غیر ممکن است که دقیقاً بگوییم این حیوانات همان حیوانات اهلی ما برروی زمین هستند . میدانیم که خداوند عادل است. بنابراین زمانیکه به بهشت برویم، با تصمیم او در این مورد، هر چه که باشد، موافقت کامل خواهیم داشت.
|
|
|
||||||||||||||||||||
| 3 کاربر برای این پست سودمند از natasha عزیز تشکر کرده اند: |
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | |||||||||||||||||||||
|
مدیر تالار
![]() تاریخ عضویت: Jan 2009
11,774 بار در 2,357 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
نقل قول:
عزيزم من اين حرفها رو نمي تونم قبول كنم در حيوانات هم صفات عالي وجود داره من شنيدم كه حيوانات هم حشر دارند با توجه به تعدادی از روایات وارد شده که وجود جزا و پاداش را برای حیوانات هم درست دانسته اند، این سوال پیش می آید که پس باید برای حیوانات هم راهی برای تشخیص درست از نادرست ارائه می شده است. این راه چه بوده؟ و آیا اصلا حیوانات هم می توانند تشخیص درست از نادرست دهند؟ براي اينكه فقط نظر خودم با مطالعه اندك در اين مورد نگفته باشم مطلب زير را بعنوان مثال با منبع اوردم از برخي آيات (انعام، 38 و تكوير، 5) و روايات استفاده ميشود كه حيوانات هم مانند انسانها حشر دارند و در روز قيامت حاضر شده و در حد آگاهي و مسؤليتهايشان، حسابرسي ميشوند و هر كس به حق خود ميرسد، اگر در آيه 5 سوره تكوير، فقط نام حيوانات وحشي برده شده، يا به جهت غلبه است، يا به جهت ظلمي است كه حيوانات وحشي نسبت به بقيه حيوانات دارند و يا...; در اين پرسش باقي ميماند كه آيا حيوانات هم تكليف دارند يا نه؟ در پاسخ بايد گفت كه تكليف مراحلي دارد و هر مرحله، ادراك و شعور متناسب خود را ميخواهد; تكاليفي كه در اسلام براي يك انسان وجود دارد، به گونهاي است كه انجام آنها بدون داشتن يك سطح عالي از عقل و درك ممكن نيست، و حيوانات هم مكلّف به آن نيستند; زيرا شرط آن، يعني عقل و درك متناسب با آن تكاليف در آنها نيست; امّا مرحله سادهتر و پايينتري از تكليف درباره آنها تصور ميشود كه مختصري فهم و شعور براي آن كافي است و نميتوان آن را در مورد حيوانات انكار كرد; به همين جهت، حشر آنها هم با حشر انسانها تفاوت دارد، انسانها بعد از حسابرسي يا وارد بهشت و يا وارد جهنم ميشوند; ولي حيوانات، بهشت و جهنم ندارند; بلكه بعد از انتصاف و انتقام از يكديگر (مثلاً حيوان بيشاخ از حيوان شاخدار به جهت ظلمي كه به او كرده است، انتقام ميگيرد) ميميرند و خاك ميشوند.(ر.ك: بحارالانوار، علامه مجلسي، ج 7، ص 276 / الميزان، علامه طباطبايي، ج 7، ص 73 ـ 83 / تفسير نمونه، ج 5، ص 221 ـ 227 / مجمعالبيان، طبرسي;، ج 10، ص 249، چاپ بيروت.) porsojoo.com/fa/node/75695
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#3 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Mar 2009
1,025 بار در 271 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
حق با شماس ساقی جان.اینا رو منم می دونم.من کلا نمی تونم به خودم جمله ی ناتا رو بقبولونم.یه جوریه!!
.خداوند رو در مباحث فلسفه موجود نمی گن.موجود یعنی چیزی که از چیز دیگر به وجود آمده.این همانندی خدا و بشر هم درست نیست یه جورایی.نمی شه در مورد وجود لایزال الهی اینقدر راحت حرف زد در مورد اراده و احساس...حیوان هم دارای فکر و احساسات و ارادست. ما شاهد بودیم سگ رو که در هنگام آتش سوزی خونه صاحبش رو نجات داده.این یعنی این حیوون خودخواه نیست و در حد خودش احساس و شعور داره. ببخشید منظور شما ناتاشای عزیزم در مورد کتاب مقدس کدوم کتابه؟ در هر صورت سپاس یه موضوع نو و قابل تامله.و خیلی هم حساس.بنا بر این واقعا می طلبه جواب کسیو که خیلی در این باره ها می دونه یا منابع خوبی معرفی می کنه. من در این حدی که می دونستم پاسخ گفتم. سپاس ![]()
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#4 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر ارشد تاریخ عضویت: Jul 2009
7,129 بار در 2,169 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
احتمالا منظور قرآن بوده .
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#5 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Mar 2009
1,025 بار در 271 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
معمولا قرآن رو کتاب مقدس نمی گن.یا اوستا بوده یا...نمی دونم.اما طرز بیانش هم جوریه که معلومه قرآن نیست
ای کاش شما که این مطلب رو می نوشتی کاملا اطلاع حاصل می کردی که این چه کتابیه.در هر صورت جالب بود
|
|
||||||||||||||||||||
![]() |
| علاقه مندی ها (Bookmarks) |
| برچسب ها |
| میروند؟, هم, آیا, به, بهشت, حیوانات, دارند؟, روح |
| ابزارهای موضوع | جستجو در موضوع |
| نحوه نمایش | |
|
|