![]() |
|
|||||||
| گفتگوی آزاد |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
(مدیر بازنشسته)
کاربر فعال تاریخ عضویت: May 2008
4,642 بار در 1,044 پست از ایشان تشکر شده است
|
خلاصه : کالبد شکافي مغز انيشتن توسط دکتر هاروي
در زمينه اسرار نبوغ انيشتن تا کنون کار هاي جالب توجهي انجام شده است که پاره اي از اين کارها در زمان زندگي او و تعدادي در زمان بعد از مرگ او انجام گرفته است. براي مثال انجام انواع ازمايشات مربوط به علکرد الکتريکي مغز وي(به وسيله کرفتن نوار مغزي ابتدايي ) از اين جمله محسوب مي شوند. اما بعد از مرگ وي شخصي به نام دکتر هاروي با عمل جراحي مغز وي را از جمجمه اش خارج و در محلي نگهداري کرد. هر چند اين عمل به صورت مخفيانه و غيرقانوني انجام گرفت و بعدها مشکلات زيادي براي او به وجود اورد اما امکان مطالعات بعدي بر روي مغز انيشتن را امکان پذير کرد.متن زير ترجمه نوشته ايست که توسط دکتر marian diamond به قلم تحرير د رامده و شرح يکي از اين آزمايشات بر مغز انيشتن است: هيجان کشف کردن مسري است.يافته هاي جديد اغوا کننده و بدون توقف ما را راهنمايي مي کنند.اما چه عاملي باعث شد من مطالعه بر روي نسبت glial cells به neuron را در مغز انيشتن آغاز کنم؟ جواب اين مسئله را در يک گزاره ساده نمي توان يافت. بلکه بر پايه سال ها کار و مطالعه اثرات محيط بر اناتومي مغز بنا شده است. بازسازي سري اتفاقاتي که منجر به يافتن تعداد نهايي سلول ها مي شود يک کار سخت و طاقت فرسا بود اما با وجود تمام اين سختي ها عوامل زيادي بودند که ما را در راه تحقق اين هدف ياري کردند. که عبارتند از: 1- همکاري با يک پروفسور(gerhald von bonin) در حدود 25 سال پيش 2- نتايج يک تحقيق که نشان مي داد در مغز موش هايي که در محيط غني زندگي مي کنند ، در مقايسه با مغز موش هايي که در محيط فقيرتر زندگي مي کنند تعداد glial cells به ازاي هر neuron بيشتر است. 3- عکسي از مجله science که جعبه اي مقوايي را نشان مي داد که در داخل يک ميز تعبيه شده بود و در درون ان مغز انيشتن نگهداري مي شد. 4- در يک بعد از ظهر آرام که به نظر مي رسيد همه مشغول کاري باشند من آنقدر وقت آزاد داشتم که بتوانم در مورد مسائل بالا فکر کنم. 5- استفاده از فناوري هاي عالي و بررسي هاي آماري اين ها همه باعث شد تا من به همان سادگي که که هم اکنون يک نفر مي تواند محاسبه کند که 1+2+3+4 چند مي شود تفاوت بين نسبت glial cells و neurons را در مغز انيشتن را در مقايسه با نمونه هاي گرفته شده از مغز چند فرد ديگر نيز قابل مقايسه است.حال هرکدام از قسمت هاي معادله بالا را بيشتر شرح مي دهم. 1- يک روز در آزمايشگاه مطالعاتي پروفسور von bonin اين موضوع را بيان کرد که فکر مي کنمinferior parietal cortex از prefrontal cortex توسعه بيشتري پيدا کرده است. و از انجا که شمار glial cells نسبت به neuron هم زمان با پيشرفت و بالا رفتن در درخت philogenetic افزايش مي يابد. اين طور در نظر گرفتيم که هر چه يک ناحيه توسعه يافته تر باشد بايد نسبت glial cells به neurons هم بيشتر باشد. سپس از مغزهاي نگه داشته شده 11 مرد، يک سري نمونه به اندازه بلور شکر از prefrontal cortex و inferior parietal cortex سمت راست و چپ مغز برداشتيم. يعني 44 نمونه،نسبت glial cells به neurons نشان داد که در prefrontal cortex تعداد glial cells به ازاي هر neuron در مقايسه با inferior Parietal lob بيشتر است. به اين ترتيب يک نسبتglial cellsبه neuron را بر اساس اطلاعات علمي به دست آورديم. 2- در حدود دهه 1960 ميلادي کارشناسان و متخصصان ازمايشگاه چوزف التمن در پوردو و ما، فهميديم در cerebral cortex از مغز موشهايي که در محيط زيست غني زندگي مي کنند تعداد glial cells به neurons” فعال “cortex در مقايسه با مغز موش هايي که در محيط فقيرتر زندگي مي کنند بيشتر است. نورون هاي فعال cortex احتياج به سلول هاي حمايتي glial cells دارند. و در ضمن بايد توجه داشت که شمار نورون ها بعد از تولد زياد نمي شوند در حالي که تعداد glial cells زياد مي شود. 3- تعدادي از دانشجويان عکس جعبه مغز انيشتين را از مجلهscience بريده و به ديوار ازمايشگاه نسب کردند زير نويس مشخص مي کرد که اين مغزدر کانزاز نگه داري مي شود. 4- يک روز که من در دفتر کار همسرم در UCLA نشسته بودم با خود فکر کردم که ايا مي توان فقط4 قطعه ازمغز انيشتين که قابل مقايسه نمونه هاي خودم در ازمايشگاه باشد را بدست اورم.پس گوشي تلفن را برداشتم و با دانشگاه کانزاز( بخش ANOTAMY) تماس گرفتم و مطلع شدم که مغز انيشتين در اختيار tomas harvey درweston است . بعد از 3 سال مذاکرات تلفني که هر 6 ماه 1 بار انجام مي شد سرانجام من 4 قطعه لازم را دريافت کردم 5- به کمک 1 تکنسين عالي و يک کارشناس امار(يک دانشمند به ندرت به تنهايي کار مي کند) ما متوجه شديم که در مغز انيشتن و در هر 4 قطعه ازمايش شده در مقايسه با همان قطعات از مغز 11 مرد ديگر، تعداد glial cellبه neuron بيشتري وجود دارد و فقط در left parietal lob ان اين نسبت به طور مشخصي بيشتر بود.اگر چه اين تفاوت به طور غير معمول بيشتر بود اما ما فقط يک انيشتن داشتيم که با 11 مرد ديگرمان مقايسه کنيم.وگرنه اگر ما 11 انيشتن داشتيم اين يافته قابل اعتمادتر مي شد. به هر حال اين مطالعه اولين قدم در اين راه بود که تا بحال کسي بر نداشته بود.
بهترین راه برای نشان دادن احترام و علاقه به حیوانات این است که از خوردنشان دست برداریم. [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] چرا یکی را دوست بداریم,از او حمایت کنیم و دیگری را بخوریم؟ حیواناتی که از گوشتشان تغذیه میکنیم فرق چندانی با حیوانات خانگی ما ندارند. تنها نیاز است که ما درک کنیم که اگر حقوق حیوانات برای ما معنی دارد، نباید از کشتن آنها حمایت کنیم. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Jul 2008
1,435 بار در 469 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
و اين افتخار هم اضافه كنم به انيشتين بزرگ كه افتخار ميكنم تمام دانشمندها و بزرگان دنيا گياهخوار بودن از جمله انيشتين بي نظير
دفاع ميكنم از حق حيواني كه حق دفاع از خود را ندارد روزي خواهم رفت به سرزميني كه بهش تعلق دارم ............ ترديد ندارم كه بشر ضمن تكامل تدريجي خو د از خوردن حيوانات دست خواهد كشيد، همانطور كه قبيله هاي وحشي از خوردن يك ديگر دست كشيدن
هنري ديويد تورو |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#3 | ||||||||||||||||||||
|
مدیر بازنشسته
کاربر ارشد تاریخ عضویت: Aug 2008
9,643 بار در 2,566 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
آره منم یه جایی خونده بودم که انیشتین بزرگ هم گیاه خوار بوده
[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید][مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] پرنده رو نباید تحت هر شرایطی نگهش داشت.زیبایی اون به ازاد بودنشه پرنده باید آزاد باشه [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
|
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#4 | ||||||||||||||||||||
|
اخراج شده
12,118 بار در 3,459 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
چه جالب .
|
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| یک کاربر برای این پست سودمند از Napoleon عزیز تشکر کرده اند: |
|
|
#5 | ||||||||||||||||||||
|
(مدیر بازنشسته)
کاربر فعال تاریخ عضویت: Sep 2008
1,406 بار در 378 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
کالبد شکافی مغز انیشتن توسط دکتر هاروی
در زمینه اسرار نبوغ انیشتن تا کنون کار های جالب توجهی انجام شده است که پاره ای از این کارها در زمان زندگی او و تعدادی در زمان بعد از مرگ او انجام گرفته است. برای مثال انجام انواع ازمایشات مربوط به علکرد الکتریکی مغز وی(به وسیله کرفتن نوار مغزی ابتدایی ) از این جمله محسوب می شوند [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] اما بعد از مرگ وی شخصی به نام دکتر هاروی با عمل جراحی مغز وی را از جمجمه اش خارج و در محلی نگهداری کرد. هر چند این عمل به صورت مخفیانه و غیرقانونی انجام گرفت و بعدها مشکلات زیادی برای او به وجود اورد اما امکان مطالعات بعدی بر روی مغز انیشتن را امکان پذیر کرد.متن زیر ترجمه نوشته ایست که توسط دکتر marian diamond به قلم تحریر د رامده و شرح یکی از این آزمایشات بر مغز انیشتن است: هیجان کشف کردن مسری است.یافته های جدید اغوا کننده و بدون توقف ما را راهنمایی می کنند.اما چه عاملی باعث شد من مطالعه بر روی نسبت glial cells به neuron را در مغز انیشتن آغاز کنم؟ جواب این مسئله را در یک گزاره ساده نمی توان یافت. بلکه بر پایه سال ها کار و مطالعه اثرات محیط بر اناتومی مغز بنا شده است. بازسازی سری اتفاقاتی که منجر به یافتن تعداد نهایی سلول ها می شود یک کار سخت و طاقت فرسا بود اما با وجود تمام این سختی ها عوامل زیادی بودند که ما را در راه تحقق این هدف یاری کردند. که عبارتند از: 1- همکاری با یک پروفسور(gerhald von bonin) در حدود 25 سال پیش 2- نتایج یک تحقیق که نشان می داد در مغز موش هایی که در محیط غنی زندگی می کنند ، در مقایسه با مغز موش هایی که در محیط فقیرتر زندگی می کنند تعداد glial cells به ازای هر neuron بیشتر است. 3- عکسی از مجله science که جعبه ای مقوایی را نشان می داد که در داخل یک میز تعبیه شده بود و در درون ان مغز انیشتن نگهداری می شد. 4- در یک بعد از ظهر آرام که به نظر می رسید همه مشغول کاری باشند من آنقدر وقت آزاد داشتم که بتوانم در مورد مسائل بالا فکر کنم. 5- استفاده از فناوری های عالی و بررسی های آماری این ها همه باعث شد تا من به همان سادگی که که هم اکنون یک نفر می تواند محاسبه کند که 1+2+3+4 چند می شود تفاوت بین نسبت glial cells و neurons را در مغز انیشتن را در مقایسه با نمونه های گرفته شده از مغز چند فرد دیگر نیز قابل مقایسه است.حال هرکدام از قسمت های معادله بالا را بیشتر شرح می دهم. 1- یک روز در آزمایشگاه مطالعاتی پروفسور von bonin این موضوع را بیان کرد که فکر می کنمinferior parietal cortex از prefrontal cortex توسعه بیشتری پیدا کرده است. و از انجا که شمار glial cells نسبت به neuron هم زمان با پیشرفت و بالا رفتن در درخت philogenetic افزایش می یابد. این طور در نظر گرفتیم که هر چه یک ناحیه توسعه یافته تر باشد باید نسبت glial cells به neurons هم بیشتر باشد. سپس از مغزهای نگه داشته شده 11 مرد، یک سری نمونه به اندازه بلور شکر از prefrontal cortex و inferior parietal cortex سمت راست و چپ مغز برداشتیم. یعنی 44 نمونه،نسبت glial cells به neurons نشان داد که در prefrontal cortex تعداد glial cells به ازای هر neuron در مقایسه با inferior Parietal lob بیشتر است. به این ترتیب یک نسبتglial cellsبه neuron را بر اساس اطلاعات علمی به دست آوردیم. 2- در حدود دهه 1960 میلادی کارشناسان و متخصصان ازمایشگاه چوزف التمن در پوردو و ما، فهمیدیم در cerebral cortex از مغز موشهایی که در محیط زیست غنی زندگی می کنند تعداد glial cells به neurons” فعال “cortex در مقایسه با مغز موش هایی که در محیط فقیرتر زندگی می کنند بیشتر است. نورون های فعال cortex احتیاج به سلول های حمایتی glial cells دارند. و در ضمن باید توجه داشت که شمار نورون ها بعد از تولد زیاد نمی شوند در حالی که تعداد glial cells زیاد می شود. 3- تعدادی از دانشجویان عکس جعبه مغز انیشتین را از مجلهscience بریده و به دیوار ازمایشگاه نسب کردند زیر نویس مشخص می کرد که این مغزدر کانزاز نگه داری می شود. 4- یک روز که من در دفتر کار همسرم در UCLA نشسته بودم با خود فکر کردم که ایا می توان فقط4 قطعه ازمغز انیشتین که قابل مقایسه نمونه های خودم در ازمایشگاه باشد را بدست اورم.پس گوشی تلفن را برداشتم و با دانشگاه کانزاز( بخش ANOTAMY) تماس گرفتم و مطلع شدم که مغز انیشتین در اختیار tomas harvey درweston است . بعد از 3 سال مذاکرات تلفنی که هر 6 ماه 1 بار انجام می شد سرانجام من 4 قطعه لازم را دریافت کردم 5- به کمک 1 تکنسین عالی و یک کارشناس امار(یک دانشمند به ندرت به تنهایی کار می کند) ما متوجه شدیم که در مغز انیشتن و در هر 4 قطعه ازمایش شده در مقایسه با همان قطعات از مغز 11 مرد دیگر، تعداد glial cellبه neuron بیشتری وجود دارد و فقط در left parietal lob ان این نسبت به طور مشخصی بیشتر بود.اگر چه این تفاوت به طور غیر معمول بیشتر بود اما ما فقط یک انیشتن داشتیم که با 11 مرد دیگرمان مقایسه کنیم.وگرنه اگر ما 11 انیشتن داشتیم این یافته قابل اعتمادتر می شد. به هر حال این مطالعه اولین قدم در این راه بود که تا بحال کسی بر نداشته بود.
ویرایش توسط raha.m : 10th August 2009 در ساعت 04:35 PM. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#6 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر ارشد تاریخ عضویت: Jul 2009
7,129 بار در 2,169 پست از ایشان تشکر شده است