![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Dec 2007
1,204 بار در 469 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
کوسه یکی از آبزیان نسبتاً بزرگ است.
[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] ۷۰ درصد از سطح [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] را پوشش و بیش از ۲۰ هزار گونه از [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] را در خود جای داده*اند که از این تعداد نزدیک به ۳۷۰ گونه، کوسه هستند. مدت*ها پیش از به وجود آمدن [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]، کوسه*ها فرمانروای آب*ها بودند. آنها نخستین بار بیش از ۴۰۰ میلیون سال پیش شکل گرفتند و در ۱۰۰ میلیون سال اخیر به ندرت دستخوش تغییر و دگرگونی شده*اند. امروزه کمتر گونه*ای از موجودات کرهٔ زمین چنین احترام و ترسی را بر می*انگیزد. این شکارچیان حیرت*انگیز با خوردن موجودات ضعیف و زخمی، در بالای چرخه غذایی [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] قرار می*گیرند. آنها با این کار به حفظ تعادل در سیستم طبیعت کمک می**کنند. شنوایی و بویایی کوسه*ها ماشین*های هستند که برای شکار تنظیم شده*اند. آنها که متکی به [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] مخصوصشان برای گرفتن شکار هستند، می*توانند ارتعاش صدا را در فاصله*ای بیش از ۳,۰۰۰ پا تشخیص دهند. کوسه*ها مخصوصاً به ارتعاشات با [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] پایین که از طرف شکار منتشر می*شوند، حساسند. ارتعاش صدای بلندگوها که شبیه صدای ماهی زخمی است، کوسه*ها را به حالت جنون و از خود بیخودشدگی می*برد. هرچه که کوسه به شکار نزدیک*تر می*شود، حس بویایی*اش بیشتر به کار می*افتد. کوسه*ها می*توانند یک قطرهٔ خون را در ۲۵ گالن آب تشخیص دهند. آب، درون سوراخ*های بینی کوسه*ها که در بخش تحتانی حلزونی شکل قرار گرفته است جاری می*شود. همچنین کوسه*ها منافذی کوچک برای جذب سیگنال*های الکتریکی، که در هنگام حرکت حیوانات ایجاد می*شود، دارند. این منفذها مانند یک حس اضافی می*مانند که به کوسه*ها در یافتن شکار کمک می*کند، حتی اگر این موجود بداقبال در زیر شن*ها مخفی شده باشد.همچنین دارای یک بخشی به نام آمپول لورنزینی نیز هستند که یک سیستم حسی بسیار قوی محسوب می شود که در قسمت پشتی و تحتانی پوزه حیوان قرار می گیرد. دندان*ها هنگامی که به کوسه می*اندیشیم نمی*توانیم از فکر دندانهایش خارج شویم. کوسه*ها به طور مداوم دندانهایشان را استفاده می*کنند و از دست می*دهند. برخی از گونه*ها در طول عمر خود نزدیک به ۳۰ هزار دندان درمیآورند. عمل جایگزینی دندان در این جانوران دریایی همیشه رخ می*دهد. هریک از دندان*های کوسه در ردیفی واقع شده است که با شکستن یکی، دیگری جایگزین آن می*شود. وجه تمایز کوسه*ها از دیگر حیوانات به جز دندان*های آن*ها در اسکلتشان است. اسکلت کوسه*ها به جای استخوان، از مادهٔ غضروفی انعطاف پذیری است و چون غضروف از استخوان سبکتر است، بنابراین کوسه*ها برای شنا کردن نسبت به یک ماهی استخوانی انرژی کمتری مصرف می*کنند. پوست سختی تمام بدن کوسه را پوشش داده است و [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] خمیده*ای که جهت آن*ها به عقب است، پوست را به سختی یک ورق سمباده می*کنند که کوسه را از آسیب محافظت می*نمایند. همچنین این فلس*ها هنگامی که کوسه در حال شنا کردن است نیروی مقاوم آب را کاهش می*دهند. خطر برای انسان مزایای فراوانی، کوسه را یکی از نادرترین شکارچیان کره زمین کرده است. بسیاری از کوسه*ها برای حمله آفریده شده*اند اما همه آنها حمله نمی*کنند. در واقع بیشتر کوسه*ها برای انسان بی*ضرر هستند (مانند [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]) و فقط گونه*های محدودی هستند که تا کنون خطرناک شناخته شده*اند. این آبزیان زیبا و سلاطین اقیانوس*ها منبعی پر درآمد نیز برای صنعت اکوتوریسم [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] می**باشند. راسته*های کوسه کوسه از بالاراستهٔ غضروفی شکلان (Selachimorpha) است و دارای راسته*های زیر است:
|
|
||||||||||||||||||||
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر موثر تاریخ عضویت: Nov 2006
1,917 بار در 833 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
خیلی استفاده کردم ممنون
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#3 | ||||||||||||||||||||
|
اخراج شده
12,118 بار در 3,459 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
کوسه جانور فوق العاده ایه . من که خیلی دوسش دارم . مخصوصا کوسهء بزرگ سفید ، همونا که آدم میخوره
! هه هه هه هه.... |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| یک کاربر برای این پست سودمند از Napoleon عزیز تشکر کرده اند: |
![]() |
| علاقه مندی ها (Bookmarks) |
| ابزارهای موضوع | جستجو در موضوع |
| نحوه نمایش | |
|