![]() |
|
|||||||
| دوستدارن حيوانات |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
مدیــریــت کـــل سایت
![]() تاریخ عضویت: Jan 2006
28,637 بار در 5,730 پست از ایشان تشکر شده است
|
آیا می دانید آنچه سگ ها یا گربه ها با چشمهایشان می بینند متفاوت با چیزی است که ما انسان ها قادر به دیدن آن هستیم.علاوه براین قدرت بینایی سگ و گربه در تاریکی چیزی حدود 6-8 برابربیشتر از انسان می باشد!وجود چنین توانایی و تفاوت هایی در چشم گربه و سگ (که خصوصا برای انطباق با[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] ایجاد شده) ناشی از وچود ویژگی هایی خاص در ساختمان و فیزیولوژی چشم آنهاست که در ادامه سعی می کنم به زبان ساده آن را بیان کنم.(البته فرض می کنیم که شما به طورمختصر با ساختمان و کار کرد چشم انسان آشنایی دارید،در غیراین صورت می توانید برای یادگیری آن به[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] مراجعه کنید.) 1- وجود یک لایه منعکس کننده نور بنام "[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]"در زیر شبکیه(البته چشم انسان فاقد آن است) که سبب انعکاس نور در داخل چشم به میزان 130 بار بیشتر از چشم انسان و در نتیجه تحریک بیشتر سلولهای حسی به خاطر انعکاس نور بیشترو در نهایت بینایی بهتر در نور کم می گردد.(علت برق زدن چشم گربه و سگ در شب به خصوص وقتی نور به آنها تابیده می شود وجود همین لایه می باشد) 2- عواملی مثل مردمک خطی شکل و قرنیه وعدسی بزرگتر نسبت به اندازه چشم در مقایسه با چشم انسان که سبب ورود نسبت بیشتری ازنوراجسام به چشم می گردد.(البته این خصوصیا ت از طرف دیگر باعث کاهش میزان[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] و در نتیجه عدم وضوح تصویر تشکیل شده روی شبکیه به خصوص در مورد اشیاء نزدیک می گردد.) 3-نزدیکتر قرار گرفتن عدسی چشم نسبت به شبکیه در مقایسه با چشم انسان، که موجب تشکیل تصویر کوچکتر ولی روشنتر می شود. 4-وبالاخره بیشتر بودن نسبت تعداد سلولهای گیرنده بینایی نوع[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]( که مسئول دید درتاریکی می باشند) به نوع[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]( که مسئول دید رنگی و دید در روز می باشند) در شبکیه گربه نسبت به شبکیه چشم انسان که این نیزباعث افزایش حساسیت چشم درحس نور منعکس شده از اشیاء در تاریکی می گردد.( تعداد کل سلولهای استوانه ای چه در انسان وچه در گربه یا سگ بیشترازتعداد سلولهای مخروطی است) ودر نهایت باید اشاره کنم که چشم سگ تقریبا تمام خصوصیتهای ذکر شده در بالا را البته با درجه پایینتر نسبت به گربه دارا می باشد که همین امر توانایی زندگی شبانه را در کنارزندگی روزانه به اوبخشیده است.یعنی چیزی که برای انسان بدون وجود نور غیر ممکن می باشد! ادامه دارد..... [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید][مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] مقایسه تفاوت دید گربه (عکس سمت راست) نسبت به انسان(سمت چپ) در تاریکی [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| یک کاربر برای این پست سودمند از Admin عزیز تشکر کرده اند: |
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||||||||||||
|
(مدیر بازنشسته)
کاربر موثر تاریخ عضویت: Nov 2007
5,936 بار در 1,501 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
سلام
ممنون از موضوعی که مطرح کزدید و اطلاعاتی که دادید برای من که خیلی جالب بود. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| یک کاربر برای این پست سودمند از yalda عزیز تشکر کرده اند: |
|
|
#3 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر تازه آشنا تاریخ عضویت: May 2008
72 بار در 35 پست از ایشان تشکر شده است
|
مرسی خیلی جالب بود بسیار عالی
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#4 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر تازه آشنا تاریخ عضویت: Apr 2008
147 بار در 85 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
چه باحال بود ... ایول گربه ممنون مطلبتون خیلی باحال بود.
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#5 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Feb 2009
3,326 بار در 745 پست از ایشان تشکر شده است
|
آیا می دانید آنچه سگ ها یا گربه ها با چشمهایشان می بینند متفاوت با چیزی است که ما انسان ها قادر به دیدن آن هستیم.علاوه براین قدرت بینایی سگ و گربه در تاریکی چیزی حدود 6-8 برابربیشتر از انسان می باشد!وجود چنین توانایی و تفاوت هایی در چشم گربه و سگ (که خصوصا برای انطباق با[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] ایجاد شده) ناشی از وچود ویژگی هایی خاص در ساختمان و فیزیولوژی چشم آنهاست که در ادامه سعی می کنم به زبان ساده آن را بیان کنم.(البته فرض می کنیم که شما به طورمختصر با ساختمان و کار کرد چشم انسان آشنایی دارید،در غیراین صورت می توانید برای یادگیری آن به[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] مراجعه کنید.) همانطور که اشاره شد آستانه تشخیص حداقل روشنایی درگربه چیزی حدودهفت برابر بیشتر از انسان است.برای چنین توانایی چشم گربه دارای خصوصیا تی است که آنرا از چشم انسان متمایزکرده است:1- وجود یک لایه منعکس کننده نور بنام "[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]"در زیر شبکیه(البته چشم انسان فاقد آن است) که سبب انعکاس نور در داخل چشم به میزان 130 بار بیشتر از چشم انسان و در نتیجه تحریک بیشتر سلولهای حسی به خاطر انعکاس نور بیشترو در نهایت بینایی بهتر در نور کم می گردد.(علت برق زدن چشم گربه و سگ در شب به خصوص وقتی نور به آنها تابیده می شود وجود همین لایه می باشد) 2- عواملی مثل مردمک خطی شکل(در گربه) و قرنیه وعدسی بزرگتر نسبت به اندازه چشم در مقایسه با چشم انسان که سبب ورود نسبت بیشتری ازنوراجسام به چشم می گردد.(البته این خصوصیا ت از طرف دیگر باعث کاهش میزان[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] و در نتیجه عدم وضوح تصویر تشکیل شده روی شبکیه به خصوص در مورد اشیاء نزدیک می گردد.) 3-نزدیکتر قرار گرفتن عدسی چشم نسبت به شبکیه در مقایسه با چشم انسان، که موجب تشکیل تصویر کوچکتر ولی روشنتر می شود. 4-وبالاخره بیشتر بودن نسبت تعداد سلولهای گیرنده بینایی نوع[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]( که مسئول دید درتاریکی می باشند) به نوع[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]( که مسئول دید رنگی و دید در روز می باشند) در شبکیه گربه نسبت به شبکیه چشم انسان که این نیزباعث افزایش حساسیت چشم درحس نور منعکس شده از اشیاء در تاریکی می گردد.( تعداد کل سلولهای استوانه ای چه در انسان وچه در گربه یا سگ بیشترازتعداد سلولهای مخروطی است) ودر نهایت باید اشاره کنم که چشم سگ تقریبا تمام خصوصیتهای ذکر شده در بالا را البته با درجه پایینتر نسبت به گربه دارا می باشد که همین امر توانایی زندگی شبانه را در کنارزندگی روزانه به اوبخشیده است. [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید][مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] مقایسه تفاوت دید گربه (عکس سمت راست) نسبت به انسان(سمت چپ) در تاریکی
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#6 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Feb 2009
3,326 بار در 745 پست از ایشان تشکر شده است
|
مردمک چشم گربه های شبگرد ، بزرگتر از مردمک انسان است و نور بیشتری از دریچه مردمک گربه سانان وارد شبکیه چشم آنها می شود، تیزبینی گربه ها در شب بسیار بیشتر از انسان هاست.
پس حیوان راحت تر و بهتر شکار را در شب دنبال خواهد کرد؛ اما این مردمک بزرگ در روز مشکل ساز می شود. در اینجا ماهیچه های درهم پیچیده با رشته های مژکدار چنان مردمک را کوچک می کنند که تنها شیار باریک عمودی نور را به شبکیه می رساند. رشته های عصبی زیاد و سلول های نوری فراوان در چشم گربه سانان کافی است که با کمترین نور در شب قادر به تشخیص محیط اطراف خود باشند. اگر چشم انسان را با گربه سانان شبگرد مقایسه کنیم ، تفاوت موجود را بهتر درک خواهیم کرد. در گودی چشم انسان لکه زردی وجود دارد که تراکم سلولی زیادی در آن دیده می شود. این تراکم دید رنگی خوبی به ما می دهد. سلولهای استوانه ای چشم ما در اندام های پیرامونی شبکیه تراکم کمی دارند و در مرکز چشم جایی که لکه دیده می شود ، سلول های مخروطی بسیار متراکمند.
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#7 | ||||||||||||||||||||
|
مدیر ناظر -. تربيت حيوانات
![]() تاریخ عضویت: Jan 2009
7,291 بار در 1,551 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
در گذشته مردم اعتقاد [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] اساس به چاپ رسانید: شبکۀ چشم سگ به بسیاری از رنگها حساس می باشد و بنابراین سگها می توانند رنگها را ببینند. شرح بینایی سگ [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]تشخیص داده و به آن پاسخ می دهد. اما تعداد این سلولهای مخروطی در سگها کمتر از انسان می باشد و همین امر سبب می شود آنها نتوانند رنگها را مانند [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]را نمی بینند. آنها طیف کاملی از رنگها را مشاهده نمی کنند و رنگهای میانی را نمی بینند. [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] سگها نمی توانند تفاوت میان رنگهای نارنجی، زرد و سبز را تشخیص دهند و این رنگها را متمایل به زرد [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] دهد، اما سایه های بنفش را نیز آبی می بیند. همچنین رنگ سبز دریایی [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] رنگ سبز و قرمز نباشد. [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] محققان ثابت کرده اند که سگها قادر به تشخیص سایه های خاکستریی هستند که انسان نمی تواند آنها را ببیند و علت آن وجود سلولهای میله ای کوچکی در شبکیه سگ است که کارش [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]راه خود و محیط اطرافشان را شناسایی کنند. ____________ ترجمه: سارا رنجبر
مشاور و مربی رسمی تربیت سگ پرشین پت رنجبر: 09123595250 ویرایش توسط sara_ranjbar1977 : 18th December 2009 در ساعت 08:41 PM. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#8 | ||||||||||||||||||||
|
معاون تالار
![]() تاریخ عضویت: Oct 2008
10,604 بار در 2,626 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
یه سوال
زمانی که کوچک بودم بهم میگفتن که وقتی سگ دیدی نباید ترست رو نشون بدی.چون سگ میتونه ترس تورو به صورت نورسبز رنگی ببینه و بفهمه که ترسیدی.اونوقت بهت حمله میکنه.این حرف چقدر درسته؟
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#9 | ||||||||||||||||||||
|
مدیر ناظر -. تربيت حيوانات
![]() تاریخ عضویت: Jan 2009
7,291 بار در 1,551 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
واقعیت دیگری دربارۀ دید سگها [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] سگها توانایی بیشتری در دیدن رنگهای متحرک و لرزان نسبت به انسان دارند. آنها بهتر می توانند جنبش و دحرکتها را مشاهده و درک کنند و به راحتی هر چیز [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] پیکسلهای رنگی را مشاهده می کنند و شاهده خاموش و روشن شدن صفحۀ نمایش که باعث نمایش تصاویر می شوند هستند. در حالی که انسانها از دیدن آن ناتوانند. همانطور[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]خود تشخیص دهند. محدودۀ دید سگها 7 متر است و این میزان در نژادهای مختلف بستع به شکل و سایز سر سگ متفاوت است. بطور کلی سگها نمی ت[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] باشد و دور تر از این فاصله (7 متری) از سگ قرار داشته باشد رنگ آن را تشخیص می دهد و این دید در صورت ثابت بودن [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] ____________ ترجمه: سارا رنجبر
مشاور و مربی رسمی تربیت سگ پرشین پت رنجبر: 09123595250 ویرایش توسط sara_ranjbar1977 : 18th December 2009 در ساعت 09:17 PM. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#10 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر تازه آشنا تاریخ عضویت: Dec 2009
247 بار در 73 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من: