نظرات خانم مری بن کرافت در مورد نژادهای اصیل ایرانی
نظرات خانم مری بن کرافت (مدرس داوری اسب های اصیل) را در مورد نژادهای اصیل ایرانی:
((بدون تردید اسب های اصیل ایرانی در نوع خود بسیار با ارزش اند و ارزش واقعی آنها نیز تنها در نگهداری و استفاده از خط خونی اصیل شان نیست، گرچه سر اسب ایرانی به زیبائی سر اسب های وارداتی نیست اما خصوصیات اسب اصیل ایرانی منحصر به فرد است که در هیچ کدام از اسب های وارداتی مشاهده نمی شود(اخلاق بسیار خوب، هوش بالا،نجابت،ساختمان بدنی استثنائی و استقامت بالا،شهرت جهانی دارند.). من پیش بینی میکنم سر اسب ایرانی 3 تا 4 نسل بعد بسیار زیبا تر شود ، آن هم بدون اینکه لازم باشد خط خونی پایه و خصوصیات با ارزش و با اهمیت این نژاد را تغییر دهیم.من کاملا و با اطمینان میتوانم روزی را پیش بینی کنم که اگر کاری برای این اسب ها انجام نشود؛بخش قابل توجهی از خط خونی اصیل ایرانی در جریان اختلاط با خون های وارداتی از چرخه طبیعت خارج شود و یافتن تنها تعداد اندکی از اسب اصیل خالص ایرانی برای همیشه غیر ممکن گردد.اشتباه بزرگی است اگر این اسب های با ارزش را در حالی که می توان تنها با چند تولید درون نژادی مناسب و حساب شده برای نسل های آینده از نابودی محفوظ نگه داشت ،برای همیشه نابود و منقرض گردد.در حالی که تعداد کافی از این نژاد خالص بدون دخالت خون وارداتی تولید شوند ، بقا این نژاد برای آینده تضمین می شود.اخیرا پرورش دهندگان اسب در کلیه کشورها به عملکرد اسب ها بیشتر از ظاهر آنها اهمیت می دهند.این نکته ایست که تولیدکنندگان ایرانی باید به آن توجه کنند.بدون شک تولید کنندگان در تولید اسب های خالص ایرانی،اسب هایی که ظاهر زیبا تری دارند بر می گزینند بدین ترتیب 2 یا 3 نسل بعد اسب های زیبا و اصیل تری خواهید داشت.و با کار آیی بالا.
|