![]() |
|
|||||||
| تالار دوستداران آکواریوم و ماهیان تزئینی |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
مدیر روابط و ضوابط
![]() تاریخ عضویت: Oct 2008
19,681 بار در 5,380 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
شايد ماهي قرمز شادابترين قسمت هفتسين است كه لحظهاي از تب و تاب نميافتد و همواره در تنگ بلور به دور خود ميچرخد. در مورد اين ماهي دوستداشتني،روايتهاي زيادي وجود دارد،اما نقش ديرينه آن هرچه باشد، براي ايرانيان يادآور ايام عيد و جشن سال نو است كه عليرغم تزريق مدرنيزه همچنان خودنمايي ميكند.اگرچه ماهي گلي در ابتدا و انتها از سينهاي هفتسين محروم است اما ميزان مقبوليت آن در ميان تمام سنين قابل توجه است.اما بد نیست بدانید اين سرخ كوچك،سنتي نيست به رغم تصور عموم ايرانيان،ماهي قرمز هفتسين چندان سنتي نيست.انجمن موبدان ايران اعلام كرد كه ماهي قرمز در آيين نوروز جايي ندارد.اين انجمن در پاسخ به نامهاي كه نقش آن را در اجراي مراسم نوروز جويا شدهبود،پاسخ داد:بهرهگيري نادرست از جانداران جزو كارهاي ناشايست در باور زرتشتيان بوده و هست و گذاشتن حيوانات زنده در سفره هفتسين نوروز،رسم سنتي زرتشتي نيست.علاوه بر تكذيبيه قابل تامل انجمن موبدان،سند تاريخي ديگري نيز وجود دارد كه گفته موبدان را تاييد ميكند.در تابلوي نقاشي «شيخ حسين» كه در موزه سعدآباد نگهداري ميشود،تصويري متبحرانه از هفتسين ايراني تجلي يافتهاست كه جزييات سفره هفتسين را با ظرافت به تصوير ميكشد،اما نقاش بزرگ،در اين تابلو از ماهي تنگ بلور ياد نميكند و بقيه اجزاي سفره را به شيوه تحسين برانگيزي بر پرده مينگارد. با توجه به دقت عمل هنرمند،به اين نتيجه ميرسيم كه در سدههاي گذشته ماهي قرمز از ملزومات سفره ايراني نبوده و در طي دهههاي اخير به عنصر جداييناپذير سال نو تبديل شدهاست.جالب است كه بدانيد ماهي گلي در مكتب مشرق زمين به عنوان سمبل مرگ معرفي ميشود و داراي تقدس منحصربفردي است.
مردم عادت كردهاند كه ماهي قرمز را از بساطهاي خياباني تهيه كنند و سلامت محصولات خريداري شده تفاوت چنداني برايشان نميكنداما ماهيهاي قرمز سال نو عمدتاً به دليل جابجائی زیاد سکته کرده اند و عمر کوتاهی خواهند داشت و بعد از چند روز می میرند حتی اگر شما همه اصول نگهداری از این ماهی را بدانید!! متاسفانه ارگانهاي مربوطه نيز در جمعآوري و ساماندهي بساطيها كمكاري ميكنند و هر مغازهداري ميتواند در كنار شغل خود اقدام به فروش ماهي زينتي كند.در حاليكه نگهداري ماهي نياز به دانش كارشناسي و رعايت موازين بهداشتي دارد.مغازهداری ميافزايد:بارها مشاهده كردم كه بساطهاي ماهيفروشي غذاي ماهيها را با مرگ موش تركيب ميكنند و به دست مشتريها ميدهند.دامپزشكان هشدار ميدهند طي چند سال گذشته سازمان دامپزشكي با دريافت گزارشهاي مكرر مبني بر به خطر افتادن سلامت عمومي به علت بيماريهاي ناقل ميان آبزيان و انسان،با چالش جديدي روبهرو شد.اين سازمان مطالعات گستردهاي را در اين زمينه انجام داد و بدين نتيجه رسيد كه بيماري سالمونلا و سلِ پوستي،قابل انتقال از آبزيان به انسان است.ويروس اين بيماري ميتواند در بدن آبزيان سالم فعال شده و از طرق مختلفي منتشر شود.نشانه عامل بيماري سالمونلا در موارد حاد عفونتهاي حاد دستگاه گوارشي با علايم اسهال،اسهال خوني،استفراغ،تب شديد،بدن درد،اختلال دستگاه تنفسي و تضعيف سيستم تدافعي بدن در افراد سالم و بالغ است و در خردسالان و كهنسالان تحت درمان با آنتيبيوتيك به مرگ ميانجامد. اين در حالي است كه در ايران علاوه بر آكواريمهاي دايمي و فروش مداوم ماهيان زينتي در يك ماه پاياني سال بيش از 5 ميليون قطعه ماهي قرمز وارد بازار ميشود.بررسيها نشان ميدهد كه بيش از 90 درصد استخرهاي زيرزميني داراي نكات استاندارد نيستند و زمينه بروز بيماري در ماهيها فراهم است. متخصصان محيط زيست هشدار ميدهند كه شيوه نگهداري و استفاده نادرست از اين جاندار سبب مرگ چند ميليوني ماهيهاي گلي را فراهم ميآورد حال آنکه در صورت نگهداری اصولی این اهی تا 20 سال عمر می کند و طولی حدود ۲۵ سانتی متر خواهد داشت! آنها ميافزايند:ماهيهاي قرمز براساس ساختار زيستيشان نبايد در آب تميز زندگي كنند،بلكه در آب آنان بايد لجن و باكتريهاي مفيد وجود داشتهباشد و آنان از تخم حشرات استفاده كنند.مسلماً تنگهاي بلوري جاي مناسبي براي نگهداري ماهيهاي قرمز نيست.عدهاي براي تغذيه ماهيهاي عيد اقدام به خريد غذاي ماهي ميكنند،ولي از آنجا كه غذاي زيادي در آب ميريزند،باعث ميشوند تا ماهي بتركد.متخصصان با اشاره به شرايط طبيعي زندگي ماهيها ميگويند:ماهيهاي قرمز بايد به صورت طبيعي از آب استفاده كنند ولي در زندگي آپارتماني اين امر ميسر نيست و دستهاي از مردم هم تنگ ماهي را مقابل آفتاب قرار ميدهند كه باعث سوختن ماهي ميشوند. بهطور كلي ماهيهاي قرمز در تابستان و زمستان بايد در هواي آزاد نگهداري شوند و گرماي آپارتمان باعث مرگ زودرس و يا عقيم شدن آنها ميشود.اگر دقت كنيد ميبينيد كه ماهيهاي قرمز شما در تنگ و آكواريمها معمولاً بيحركت ميمانند كه نشانه بروز بيماري در آنهاست. کوتاه سخن٬به خاطر دو دلیل محکم حمایت از حیوانات و احترام به آئین زرتشت و مراسم نوروز از خرید ماهی گلی خودداری کنید!
دنیا جای وحشتناک و خطرناکی ست،نه بخاطر وجود بدکاران بلکه بخاطر افرادی که بدی ها را می بینند و کاری نمی کنند! (آلبرت انیشتین) [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
|
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر تازه آشنا تاریخ عضویت: Feb 2009
263 بار در 115 پست از ایشان تشکر شده است
|
مابه خاطررعایت بهداشت واحترام به جان یک حیوان و.....خریدآن راتحریم میکنیم
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#3 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Aug 2008
2,437 بار در 748 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
من كه تصميم گرفتم از امسال ديگه ماهي قرمز نخرم
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#4 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Dec 2008
2,158 بار در 522 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
کوتاه سخن٬به خاطر دو دلیل محکم حمایت از حیوانات و احترام به آئین زرتشت و مراسم نوروز از خرید ماهی گلی خودداری کنید!
__________________ __________________
چه کسی می گوید که گرانی اینجاست؟ دورِه ارزانیست! چه شرافت ارزان ... تن عریان ارزان ... و دروغ از همه چیز ارزان تر !!! آبرو قیمت یک تکه نان ... و چه تخفیف بزرگی خورده قیمت هر انسان شاد زی.....مهر افزون.....سپندار یار |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#5 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Dec 2008
2,158 بار در 522 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
ماهی قرمز من از پارسال زنده مونده و خیلی جالبه منو میبیه به تنگ ضربه میزنه و حباب درست میکنه و این یعنی غذا میخوام یادم باشه آبشو دیر دیر عوض کنم.خیلی دوستش دارم شیطونو ماهی قرمز خواهرم الان 5سالشه کلی بزرگ شده
چه کسی می گوید که گرانی اینجاست؟ دورِه ارزانیست! چه شرافت ارزان ... تن عریان ارزان ... و دروغ از همه چیز ارزان تر !!! آبرو قیمت یک تکه نان ... و چه تخفیف بزرگی خورده قیمت هر انسان شاد زی.....مهر افزون.....سپندار یار |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#6 | ||||||||||||||||||||
|
اخراج شده
843 بار در 193 پست از ایشان تشکر شده است
|
این موضوع بارها مطرح شده و متاسفانه باز هم انگ بیماریزا بودن و کثیف بودن بارها از طریق رسانه ها و جراید داخلی که هر روز سعی دارن حیوانات رو کثیف و ناقل بیماری جلوه بدن، به ماهی قرمز هم خورده شده.
من موافق تجارت ماهی قرمز و قتل عامش بخاطر یه تعداد دلال سدجو نیستم و به شدت هم مخالفم ... ولی این دلیل نمیشه که به دروغهایی که روزنامه ها در مورد بیماریزا بودن حیوانات دارن پشت سر هم ردیف میکنن، ما هم دامن بزنیم! مجبورم نکات مهمی رو یاد آور بشم که قبلا تو [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] هم بهشون اشاره کرده بودم: 1- سالمونلا ویروس نیست . سالمونلا به گروهی از باکتریهای روده ای اطلاق میشه که توسط مدفوع انتقال می یابد. باکتری سالمونلا دارای زیر گونه های متعددی میباشد که شایعترین و خطرناکترین آنها Salmonella typhimurium و [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] میباشند. از جمله مهره دارانی که میتونن بطور بالقوه این باکتری رو در روده داشته باشن و انتقال بدن (از طریق مدفوع - محیط و آب آلوده) پرندگان - خزندگان و دوزیستان میباشند. باکتری از طریق آب و غذای آلوده (خوردن) وارد دستگاه گوارش شده و مهمترین علائم اسهال شدید - تب و لرز و انقباضات و دردهای شدید شکم میباشد. بیماری معمولا 4 تا 7 روز بطول میکشد و اکثر بیماران بدون درمان این دوره را سپری کرده و بهبود می یابند. البته در بیمارانی که دچار اختلالات سیستم ایمنی (از جمله بیماری ایدز) میباشند ممکن است علائم شدید بوده و باعث بستری شدن بیمار و حتی در صورت تاخیر و یا عدم درمان باعث گسترش باکتری در خون گشته و باعث مرگ گردد. 2- ماهیها بطور بالقوه ناقل باکتری در بدن خود نیستند. تنها ممکن است آب حوضچه پرورش ماهی در اثر دفع غیر اصولی فاضلابهای انسانی ، آلوده شده باشد و با توجه به اینکه باکتری تنها از طریق دستگاه گوارش میتواند وارد شده و بیماریزا باشد ، تنها در صورت خوردن آب حوضچه آلوده ، و یا شستن دستها با این آب الوده و سپس غذا خوردن ، میتواند وارد بدن شده و بیماریزایی داشته باشد. مسلما ماهیهایی که خریداری میشن بعد از تعویض آب و استفاده از آب تمیز و تصفیه شده بی خطر محسوب میشن. 3- بیماری پیستوریازیس البته اسم صحیحش (Psoriasis)سریازیس میباشد. نوعی بیماری پوستی است که سالهاست تمام پزشکان و محققان در مورد عوامل بیماریزای آن تحقیق و مطالعه میکنن و هنوز به نتیجه دقیقی دست نیافتن!... یعنی اینکه عامل این بیماری تا به امروز کاملا ناشناخته است و هیچ منبع معتبرو موثقی(البته بجز بنگاههای خبر دروغ پراکنی داخلی!!!) در تایید اینکه عامل بیماریزا از طریق ماهی قرمز منتقل میگردد وجود ندارد! 4- من هم مثل همه شما دوستان عزیز که با فروش و تکثیر ظالمانه این فرشته های کوچولو مخالف هستید، به شدت مخالفم و خواستار ممنوعیت این جنایت و قتل عام هستم... ولی این راهش نیست که موجود زنده بیگناه رو به خاطر رسیدن به این هدف تا این حد بدنام کنیم و ازش یه غول تشنه به خون آدمیزاد و منبع آلودگی و ویروس و باکتری مرگبار بسازیم!... مردم ما به اندازه کافی تشنه به خون حیوانات هستن ...اونوقت با این اوضاع نسبت دادن بیماریهای خطرناکی مثل سریازیس به ماهی قرمز هم خیلی مسخره و خنده داره و هم ازجنایت تکثیرو فروش و کشتنوشن توی تنگهایی که جا برای نفس کشیدن ماهی هم ندارن، دست کمی نداره. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#7 | ||||||||||||||||||||
|
مدیر روابط و ضوابط
حالت من:
|
غولی در کار نیست دوست عزیز !!! صحبت از یه موجود زنده ست که مثل هر موجود زنده دیگه ای حتی انسان میتونه مستعد بعضی از بیماریها و انتقال اونا باشه........برای اجتناب مردم از خرید ماهی قرمز در آستانه سال نو همه تاکید به احترام آئین درست ایرانی و همچنین اهمیت به جان یه موجود زنده بوده نه غول سازی یه ماهی کوچیک!ضمن اینکه اگه کمی دقت کرده باشین صحبت در مورد همه آبزیان بوده نه یه گونه خاص.پس همه چیزو بدبینانه نگاه نکنیم بد نیست....اینجوری دیگه ناخوداگاه برداشت اشتباه نداریم....صرف داشتن یه بیماری یا به قول شما احتمال یه بیماری ارتباطی به بدنامی نداره!
مهم اینه که مردم آگاهی داشته باشن.نگهداری از این ماهی هم اگه اصولی باشه هیچ مشکلی نداره مثل همه حیوانات دیگه......ولی داستان ماهی های قرمزی که اسفند میفروشن فرق داره و اکثرا سکته کرده هستن و همه هم دیدن اکثر این ماهی ها میمیرن!
دنیا جای وحشتناک و خطرناکی ست،نه بخاطر وجود بدکاران بلکه بخاطر افرادی که بدی ها را می بینند و کاری نمی کنند! (آلبرت انیشتین) [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید] [مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
|
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#8 | |||||||||||||||||||||
|
مدیر روابط و ضوابط
حالت من:
|
نقل قول:
![]()
|
|||||||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#9 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Nov 2008
1,721 بار در 552 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
احتمالا غذاهای گیاهی مخصوص آکواریوم میدن ... ما هم ماهی امون چند ساله توی آکواریوم زنده است
به نظرتون اگه ماهی های قرمزی که میخوان برن توی تگ های کوچک و دو روز بد بمیرن رو بخریم و بزاریمشون توی آکواریوم پیشه ماهی های دیگه تا اونام زندگی اسوده ایی داشته باشن بهتر نیست !! لااقل چندتاشون رو که تونستیم نجات دادیم
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#10 | |||||||||||||||||||||
|
اخراج شده
843 بار در 193 پست از ایشان تشکر شده است
|
نقل قول:
مردم ما به هر موجود زنده غیر آدمیزاد فقط یک دیدگاه دارن: یا قابل خوردنه - یا خوردنی نیست و کثیف و نجس و بیماریزا ست!!! بله اگه پست منو خونده باشید گفتم با تمام دلایل مخالفت با تجارت ماهی قرمز موافقم بجز بیماریزا بودنشون!... برای اینکه از این بابت مطمئنم (مربوط به رشته تحصیلی بنده است) و پست بالا رو از چند تا سایت علمی ترجمه کردم که الان یادم نیست لینک منبع ارائه بدم.(پست اصلی مال ماهها پیشه) بله هر موجود زنده ای میتونه مستعد بمیاریزایی باشه ولی نه با این شدت و اغراقی که روزنامه ها و اخبار اینجا دارن گنده ش میکنن!!!... قضیه منبع آلودگی بودن گربه ها رو یادتون میاد؟؟؟ و مهمتر اینکه من تاکید کردم که این دروغها همیشه از جانب رسانه ها و جراید بوده ... من نمیدونم چرا به شما برخورده؟! |
|||||||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||||||
![]() |
| علاقه مندی ها (Bookmarks) |
| برچسب ها |
| موجود, نجات, هفت, تنها, دهید, را, زنده, سین |
| ابزارهای موضوع | جستجو در موضوع |
| نحوه نمایش | |
|