![]() |
|
|||||||
| حیات وحش ایران مدیرتالار rozanna,نیما معاون تالار : m.a |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر موثر تاریخ عضویت: Jan 2008
3,162 بار در 668 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
خفاش مقبره ای شکم برهنه نام انگلیسی: Naked-bellied Tomb Bat نام علمی: Taphozous nudiventris خفاش مقبره ای شکم برهنه از گونه های زیبای خفاش در ایران است. این خفاش در مناطق خشک و کم آب زندگی می کند.زیستگاهش در علفزارها، کویرها و خارستانهاست.در شکاف سنگها در غارها و در ساختمانهای متروک لانه می کنند. گاهی اوقات در اجتماعات کوچک هم دیده می شوند اما اغلب در اجتماعات چند صدتایی دیده می شوند. این گونه در مقایسه با سایر هم خوانواده هایش taphozous بزرگتر میباشد.این گونه دارای 2 زیر مجموعه است. 1-T.n.nudiventris که شامل همه نمونه ها از شرق و جنوب عربستان می شود. 2-T.n.magnus که شامل همه نمونه ها در عراق، ایران،بحرین و جزایر اطراف می باشد. نر و ماده شبیه بهم هستند با اندکی تفاوت در ظاهر.نرها زائده ای روی قفسه سینه دارند که در ماده ها دیده نمی شود.به طور کلی نرها در طول بدن و طول بازو ها از ماده ها بزرگترند.صول بدن این خفاش 10تا 14 سانتیمتر می باشد. پوشش آنها نازک همراه با موهای کوتاه است.به رنگ قهوه ای متمایل به خاکستری در روی بدن و خاکستری روشن در زیر بدن دیده می شوند.در قسمتهای انتهایی و شکم بدن فاقد موست که نام آنها نیز از همین خصوصیت نشات می گیرد.جمجمه بزرگ و قوی و به شکل پیکانیست. رفتارهای جنسی در این گونه در فصلهای مختلف متفاوت است.در فصل جفت گیری تعداد نرها و ماده ها هماهنگ است و در فصلهای غیر جفت گیری معمولا تعداد نرها از ماده ها بیشتر است.فصل تولید مثل در پائیز می باشد.جفت گیری در شهریور قبل از خواب زمستانی یا در اسفند بعد از خواب زمستانی انجام می شود که البته عمل جفت گیری معمولا 3 تا 7 روز بعد از اینکه ماده ها از خواب بیدار می شوند به تاخیر می افتد. این گونه سالی یکبار تولید مثل می کند و تعداد بچه 1 بدنیا می آورد. دوره بارداری 98 روز می باشد.بچه های تازه بدنیا آمده تا 3 هفته نابینا و با بدنی بی مو هستند و روی مادر خود سوار می شوند و این سو آن سو می روند. دوران شیر دهی 6 هفته می باشد و در آخر مرداد خفاشهای جوان قادر به پرواز کردن می باشند. این خفاشها آذر ماه تا آواخر اسفند به خواب زمستانی فرو می روند. آنها در طول سال برای خواب زمستانیشان در بدنشان چربی ذخیره می کنند و در طول خواب زمستانی از آن استفاده می کنند. این خفاشها از نوعی صداهای ارتعاشی برای ارتباط برقرار کردن با یکدیگر استفاده می کنند که این صداها در جنگها و شکارها برای حمایت از هم استفاده می شود.ترشحاتی که در کیسه ای که روی قفسه سینه این خفاش وجود دارد برای علامتگذاری قلمرو آنها استفاده می شود. خفاش مقبره ای حشره خوار است.بید ها ،کرمها،سوسکها،جیرجیرکها،ز نبورها،ملخها و مورچه های بالدار در لیست غذایی این حیوان هستند.جغذ های انبار از شکارچیان اصلی این خفاشها می باشند. این گونه هیچ ضرری برای انسان ندارد و مدفوع آنها گاهی در بعضی مناطق به عنوان کود استفاده می شود.آنها همچنین از کرمها،عنکبوتها و حشراتی که زیانهای شدید برای انسانها و کشاورزی دارند تغذیه می کنند. این گونه در سال 2006 در لیست قرمز IUCN قرار گرفت. منبع:[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
آغاز سخن بنام پروردگار یوز آری به چشمان من نگاه کن شاید بتوانی غرور از دست رفته ام را به من باز ستانی. روزگاری ایران موطن من بود و حال دشتی از کویر خشک! اگر امروز سکوت کنی سکوت مرا نیز فردا خواهی شنید. پس امروز به بپا خیز ... ویرایش توسط rozanna : 16th January 2009 در ساعت 02:30 AM. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر موثر تاریخ عضویت: Jan 2008
3,162 بار در 668 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
ممنونم دوست عزیز. انجام شد.
آغاز سخن بنام پروردگار یوز آری به چشمان من نگاه کن شاید بتوانی غرور از دست رفته ام را به من باز ستانی. روزگاری ایران موطن من بود و حال دشتی از کویر خشک! اگر امروز سکوت کنی سکوت مرا نیز فردا خواهی شنید. پس امروز به بپا خیز ... |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| یک کاربر برای این پست سودمند از rozanna عزیز تشکر کرده اند: |
|
|
#3 | ||||||||||||||||||||
|
اخراج شده
12,118 بار در 3,459 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
ممنون خیلی جالب بود .
آدم باید سعی کنه همهء موجودات خدا را دوست داشته باشه ولی خداوکیلی این موجود خیلی زشت و چندش آوره ! ولی خب من بازم دوسش دارم چون طبیعتش اینجوریه . |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#4 | ||||||||||||||||||||
|
معتاد تالار مای پت
کاربر موثر تاریخ عضویت: Aug 2008
5,680 بار در 1,868 پست از ایشان تشکر شده است