![]() |
|
|||||||
| حیات وحش ایران مدیرتالار rozanna,نیما معاون تالار : m.a |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر موثر تاریخ عضویت: Jan 2008
3,162 بار در 668 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
ول آبزی نام انگلیسی: Water Vole نام علمی: Arvicola terrestris ول آبزی معمولا در رودخانه ها، دریاجه ها، جویبارها و هر جایی که دسترسی به آب وجود دارد. آنها معمولا زمینهای پست با پوشش گیاهی انبوه و مطلوب را ترجیح می دهند اما گاهی در باغها و دشتها هم دیده می شوند. ولهای آبزی لانه های زیر زمینی بوسیله چنگالهایشان حفر می کنند.لانه ها نزدیک آب و دارای چندین تونل زیر زمینی و انبار ذخیره غذا، سوراخ لانه معمولا نزدیک درختان و گیاهان مجاور آب.در زمستان حدودا 34 متر و در تابستان حدودا 74 متر.لانه هایی شامل یک یا دو راهرو و در زمستان اتاقی برای ذخیره غذا در زمستان. طول بدن بطور میانگین 170 تا 220 میلیمتر و طول دم 115 میلیمتر و وزن بدن در نرها 265 گرم و در ماده ها 230 گرم است.پوشش بدن متراکم و انبوه و ضخیم است و سر تا دم را پوشانده است، گوشها کوچک و گرد و دم کوتاه است.رنگ بدن به رنگ قهوه ای روشن تا تیره در پشت و روی بدن و رنگ سفید تا خاکستری روشن در زیر بدن است.این رنگ دیدن انها را در میان گیاهان انبوه سخت می سازد. ناخنها در هر دست وپا کاملا تکانل یافته و مناسب برای حفر زمین می باشد و زائده ای در کنار بدن وجود دارد که از آن برای نشانه گذاری قلمروشان و مکانهایی که اوقات زیادی در آن صرف می کنند استفاده می کنند. فصل جفت گیری از اوایل بهار تا اوایل پائیز است. دراین مدت ولها می توانند با 4 تا 6 ول جوانی که در قلمروشان است جفت گیری کنند.زمان بارداری کوتاه و 3 هفته می باشد. ماده ها پس از زایمان فحل هستند و معمولا جفت گیری در زمان کوتاهی پس از زایمان می تواند رخ دهد. در هر بار زایمان معمولا 6 بچه بدنیا می آیند که وزنشان 5 گرم می باشد و بعد از 5 روز چشمهایشان باز می شودو زمان شیردهی 2 تا 3 هفته می باشد و بلوغ جنسی در 5 هفتگی می باشد.در ماده ها ممکن است بلوغ جنسی زودتر هم اتفاق می افتد. ول آبی عمر کوتاهی دارد.آنها می توانند تا 5 سال عمر کنند اما به دلیل آسیب پذیری زیادشان معمولا عمرشان در حیات وحش یکسال می باشد. ولها معمولا سعی کنند در کنار هم زندگی کنند. خانواده کوچکی که شامل نسل حاضر و تا حدی جوانهاست. روز فعال ولی در صبح و غروب فعال تر، شناگرانی ماهر و قادر به شنا در زیر آب هستند.ولهای آبزی اساسا گیاهخوارند که شامل انواع مختلفی از سبزیها، برگ، گل، پیاز گیاهان، پوست گیاهان، میوه ها،دانه ها و ریشه بعضی گیاهان می شود.صدفهای آب شیرین و حلزونها و دیگر نرم تنان هم گاهی در لیست ولهای آبزی هستند. زیستگاه این حیوان زیبا در ایران تهران، زنجان، آذربایجان، کرمانشاه، لرستان، مازندران، همدان و کردستان است. منبع:[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
آغاز سخن بنام پروردگار یوز آری به چشمان من نگاه کن شاید بتوانی غرور از دست رفته ام را به من باز ستانی. روزگاری ایران موطن من بود و حال دشتی از کویر خشک! اگر امروز سکوت کنی سکوت مرا نیز فردا خواهی شنید. پس امروز به بپا خیز ... ویرایش توسط rozanna : 16th January 2009 در ساعت 02:29 AM. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر موثر تاریخ عضویت: Jan 2008
3,162 بار در 668 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
ممنونم دوست عزیز. انجام شد.
آغاز سخن بنام پروردگار یوز آری به چشمان من نگاه کن شاید بتوانی غرور از دست رفته ام را به من باز ستانی. روزگاری ایران موطن من بود و حال دشتی از کویر خشک! اگر امروز سکوت کنی سکوت مرا نیز فردا خواهی شنید. پس امروز به بپا خیز ... |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| یک کاربر برای این پست سودمند از rozanna عزیز تشکر کرده اند: |
![]() |
| علاقه مندی ها (Bookmarks) |
| برچسب ها |
| ول, آبزی |
| ابزارهای موضوع | جستجو در موضوع |
| نحوه نمایش | |