![]() |
|
|||||||
| حیات وحش ایران مدیرتالار rozanna,نیما معاون تالار : m.a |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر موثر تاریخ عضویت: Jan 2008
3,162 بار در 668 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
شنگ يا سمور آبي
نام انگليسي:eurasian otter نام علمي:lutra lutra شنگ پستانداريست كه زندگيش وابسته به آب است.داراي جثه بزرگ وكشيده، پوزه پهن با سبیلهای بلند و کلفت،گوشها و چشم های کوچك هستند.سوراخهاي بيني و گوش در آب قابليت بسته شدن دارند.پاها كوتاهند و بين پنجه ها پرده دارند. رنگ بدن به رنگ قهوه اي و گلو و گونه ها به رنگ كرم مي باشد.سبيلها اندامهاي بسيار مهمي براي شنگها هستند چون وابسته به سيستم عصبي و بسيار حساسند و امكان رديابس را در هر شرايطي به حيوان مي دهند.دارای لامسه بسیار قوی و قادرهستند بطوريكه مي توانند در آب گل الود با چشمانی بسته شنا کنند و از طریق سبیلهایش راهشان را پیدا کنند.پوشش بدن كوتاه و متراكم است و با قرار گرفتن در مجاورت لايه اي هوا خشك مي شود.اگرچه روي زمين به چابكي حركت مي كند اما شناگر ماهريست و در آب با حركات موجي و نيروند بدن بوسيله ضربه پاها و هدايت دم شنا مي كند و 2 دقيقه مي تواند در زير آب بماند. طول بدن 55 تا 80 سانتيمتر و طول دم 30 تا 50 سانتيمتر و وزن بدن 5-14 كيلو گرم مي باشد. زیستگاهش اطراف رودخانه ها،نهرها،کانالهای آبیاری،دریاچه ها است. در نزديكي آبها و در تونلهاي زير زميني لانه مي كنند.حيواناتي شبگرد و منزوي هستند، گاهي در روز هم ديده مي شوند و به جستجوي غذا مي پردازند اما معمولا روز را در لانه خود به استراحت مي گذرانند و شبها فعالند. شنگها بسيار فعال و بازيگوشند و از سر خوردن و غلتيدن در كنارههاي لجني رودخانه لذت مي برند. شنگها چرخه توليد مثل دائمي دارند.مادهها داراي مرحله فحل دائمي هستند.نرها با ماده هاي متعدد كه در محدوده او هستند جفت گيري مي كنند كه گاهي تعداد ماده ها به 6 مي رسد. جفت گيري هم در آب و هم در خشكي انجام مي شود.فصل مهم جفت گيري در زمستان است. دوران بارداري 60-70 روز مي باشد. تعداد بچه هاي به دنيا آمده1-5 بچه مي باشد با وزني معادل 100-120 گرم.چشمها بسته مي باشد و بچه ها بسيار نا توانند.بچه ها در 1 ماهگي چشم باز مي كنند، تا 3 ماه از مادر شير مي خورند و بعد 2 ماه ار لانه بيرون مي آيند. بچه ها تا 14 ماه در كنار مادر مي مانند و بعد زندگي مستقل خود را شروع مي كنند. بلوغ جنسي در 2_3 سالگي است. سمورهاي كوچك و جوان با هم بازي مي كنند،مي دوند،ليز مي خورند و همديگر را در آب تعقيب مي كنند كه اين رفتار به سمورهاي جوان كمك مي كند كه تكنيكهاي شكار را بخوبي و كامل ياد بگيرند. شنگها داراي صداهاي متعددي هستند كه حدودا 15 نوع صدا است،صداي هشدار،صداي جفت گيري و ... صداي شنگ شامل جيغ زدن،صداي آرام و صدايي شبيه زوزه كشيدن است. شنگها در انتهاي بدن و زير دم غده خوشبويي دارند كه رايحه خوشبويي از ان ترشح مي كنند.اين غده وسيله ارتباطي بين سمورهاست درباره محدوده زندگي، خصوصيات، جفت گيري و غيره. ماهيها، سخت پوستان، نرم تنان، دوزيستان، پستانداران کوچک نظیر ول آبزی،پرندگان آبزی نظیر چنگر،مرغابی ، تخم پرندگان ، حشرات و مواد گیاهی در ليست غذايي سمورها هستند. پراکنش جهانی این گونه اروپا،شمال آفریقاو آسیا می باشد. پراکندگیش در ایران از مناطق سیستان تا شمال خراسان،آذربایجان،لرستان،خ وزستان،فارس،چهارمحال،اصفه ان و تهران می باشد. اما هم اکنون وضعیت مخاطره انگیزی در کشور ایران دارد.متاسفانه بعلت گير افتادن شنگها در تور هاي ماهيگيري و خفه شدنشان و شکار بی رویه بعلت پوست با ارزش این گونه و صادر کردن آن به کشورهای مختلف توسط قاچاقچیان پوست بر لبه انقراض قرار گرفته است و در ليست قرمز IUCN مي باشد.
آغاز سخن بنام پروردگار یوز آری به چشمان من نگاه کن شاید بتوانی غرور از دست رفته ام را به من باز ستانی. روزگاری ایران موطن من بود و حال دشتی از کویر خشک! اگر امروز سکوت کنی سکوت مرا نیز فردا خواهی شنید. پس امروز به بپا خیز ... |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||||||||||||
|
(مدیر بازنشسته)
کاربر بسیارموثر تاریخ عضویت: Nov 2008
7,494 بار در 2,015 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
مرسي روزانا جان پست خيلي خوبي بود
« مادامی که انسان ها ، قاتل بی رحم موجودات زنده رده پایین تر هستند ، هرگز به سلامتی یا صلح دست نخواهند یافت زیرا تا زمانی که انسان ها حیوانات را قتل عام می کنند یکدیگر را هم خواهند کشت ! در حقیقت آن که بذر کشتن و رنج می کارد نمی تواند عشق و شادی درو کند .» |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#3 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر موثر تاریخ عضویت: Sep 2008
3,486 بار در 1,282 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
خیلی قشنگه!
![]() اما این سمور از پوستش در ساختن پوشاک استفاده میشه! به همین دلیل ارزش زیادی داره و شکارچیان زیادی حاضرند جون خودشون رو حتی بخاطر شکارش به خطر بندازند! فقط بخاطر پول! ![]() |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
![]() |
| علاقه مندی ها (Bookmarks) |
| برچسب ها |
| يا, آبي, اوراسيايي, سمور, شنگ |
| ابزارهای موضوع | جستجو در موضوع |
| نحوه نمایش | |
|