![]() |
|
|||||||
| حیات وحش ایران مدیرتالار rozanna,نیما معاون تالار : m.a |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر موثر تاریخ عضویت: Jan 2008
3,162 بار در 668 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
تشی نام انگلیسی: Indian Creste Porcupine نام علمی: Hystrix indica تشی از خوانواده تشی شکلان Hystricomorpha است.خیلی وقتها با جوجه تیغی اشتباه می شود. در حالی که باید دانست که این دو گونه کاملا از هم جدا هستند. تشي از راسته جوندگان و جوجه تيغي از راسته حشره خواران است.تشی سازگاری بالایی با شرایط محیطی مختلف دارد،اگرچه آنها معمولا مناطق سنگی و صخره ها را برای زندگی انتخاب می کنند اما در زمینهای بایر،سبزه زارها و جنگلها با آب و هوای خشک و معتدل هم دیده می شوند و در ارتفاعات 2400 متری کوههای هیمالیا هم دیده شده اند. تشي، بزرگترين جونده ايران است. جونده بزرگي كه تمام سطح بدنش پوشيده از خارهاي بلند و کوتاه است.در زیر خارهای بلند و باریک لایه ای از خارهای کوتاه و ضخیمتر وجود دارد.خارها به رنگ سیاه و قهوه ای و دارای راه راه های سفید هستند. طول سرو تنه به انضمام دم اين حيوان 70 تا 90 سانتيمتر و وزن آن به 11 تا 25 كيلوگرم مي رسد.در روی گردن و شانه ها خارها بلندترین طول خود بین 15 تا 30 سانتيمتر را دارند.دم پوشیده شده با خارهای کوتاهتر و به رنگ سفید است.خارهای بلندتر توخالی و خیلی تیز هستند و از آنها برای هشدار به متجاوزین و شکارچیان استفاده می شود. وقتي اين خارها را سيخ مي كند به شكل تاج در مي آيند و حيوان بزرگتر به نظر مي آيد. دستها و پاها پهن و دارای ناخنهای بلند هستند که از آنها برای کندن زمین و حفر تونلهای زیر زمینی استفاده می کند. حس بويايي و شنوايي قوي ولي بينايي ضعيف دارند. تشی ها يك بار در سال توليد مثل مي كنند. دوران بارداری تشی 2 ماه می باشد. تعداد بچه ها در هر زایمان 2 تا 4 بچه می باشد.بچه ها با چشمانی باز و بدنی پوشیده از خارهای نرم و کوتاه به دنیا می آیند و معمولا تا زمانی خارها سفت نشده اند در لانه باقی می مانند که معمولا 2 هفته به طول می انجامد.تشی از جمله حیواناتیست که معمولا یک همسر دارد و هر دو(نروماده) با هم به دنبال جایی برای فرزندان خود می گردند و از آنها مواظبت می کنند. تشی وقتی عصبانی می شود یا احساس خطر می کند خارهای خود را سیخ می کند و بوسیله تکان دادن خارهای توخالی که در دم خود دارد تولید صدایی شبیه به جغجغه تولید می کند. بر خلاف آنچه شايع است، تشي ها نمي توانند خارهاي خود را پرت كنند. در موقع احساس خطر خارهاي سيخ كرده و خود را به پشت حيوان مهاجم مي كوبند و خارها در بدن حيوان مهاجم فرو مي رود. گاهي خارهاي شل از بدن تشي كنده مي شود.جراحات حاصله از حمله تشی معمولا بسیار سخت و اغلب منجر به مرگ می شود.این آسیبها بیشتر بوسیله خارهای کوتاهتر در ناحیه دم و پشت است. دشمن اصلي اين گونه پلنگ است اما بچه هاي آن هم ممكن است مورد حمله جغدها و گوشتخواران ديگر قرار گيرند. تشي ها حیواناتی شبگرد هستند.معمولا در سوراخ هاي وسيع و عميق، شكاف سنگ ها، غارها، خرابه ها، چاه ها و قنوات متروكه لانه مي سازند ومعمولا در طول روز در لانه خود استراحت می کنند. مهمترین منبع غذایی تشی ها گیاهان هستند که شامل میوه ها،حبوبات،ریشه و پیاز گیاه است. تشي ها معمولا براي تامين كلسيم بدنشان از استخوان و شاخ حيوانات مرده استفاده می کنند که برای رشد آنها بسیار مفید است و آنها را به داخل لانه مي برند. تشی از آفات محصولات كشاورزي و درختان جنگلي است و در صورت شيوع مي تواند مشكلات زيادي ايجاد كند. مثلا خوردن محصولات زراعی و خسارت زدن به کشاورزان و باغداران بوسیله حفر سوراخهابی بزرگ در زمینهای زراعی و مورد حمله قراردادن انسانها و حیوانات خانگی در موقع احساس خطر. اما تشی فواید خاص خود را نیزبرای طبیعت و انسانها دارد و آن عادت گیاهخواری حیوان است که باعث گرده افشانی و بذر پاشی گیاهان زراعی و جنگلی در باغها و مزارع و جنگلها در هنگام تغذیه از آنها می شود. این حیوان زیبا و دوست داشتنی در سراسر آسیای مرکزی و جنوبی و در قسمتهایی از اروپای مرکزی دیده می شود. در کشورهایی نظیر هند، نپال، بنگلادش، سریلانکا، اسرائیل، پاکستان، عربستان و ایران. در ایران در بيشتر زيستگاه هاي كشور اعم از جنگلي، كوهستاني، استپي و بياباني زندگي مي كند و اغلب در حاشيه اراضي كشاورزي ساكن است که استان مرکزی و کرمان از زیستگاههای این گونه زیبا می باشد.
آغاز سخن بنام پروردگار یوز آری به چشمان من نگاه کن شاید بتوانی غرور از دست رفته ام را به من باز ستانی. روزگاری ایران موطن من بود و حال دشتی از کویر خشک! اگر امروز سکوت کنی سکوت مرا نیز فردا خواهی شنید. پس امروز به بپا خیز ... ویرایش توسط rozanna : 12th January 2009 در ساعت 10:46 PM. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||||||||||||
|
معتاد تالار مای پت
کاربر موثر تاریخ عضویت: Aug 2008
5,680 بار در 1,868 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
مرسي اميدوارم اين حيوون هم منقزض نشه
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#3 | ||||||||||||||||||||
|
مدیــریــت کـــل سایت
![]() تاریخ عضویت: Jan 2006
28,441 بار در 5,710 پست از ایشان تشکر شده است
|
ممنون یک پست با ارزش دیگه از روزانای گرامی
|
|
||||||||||||||||||||
| یک کاربر برای این پست سودمند از Admin عزیز تشکر کرده اند: |
|
|
#4 | ||||||||||||||||||||
|
(مدیر بازنشسته)
کاربر بسیارموثر تاریخ عضویت: Nov 2008
7,494 بار در 2,015 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
مرسي از پستتون روزاناي عزيز
« مادامی که انسان ها ، قاتل بی رحم موجودات زنده رده پایین تر هستند ، هرگز به سلامتی یا صلح دست نخواهند یافت زیرا تا زمانی که انسان ها حیوانات را قتل عام می کنند یکدیگر را هم خواهند کشت ! در حقیقت آن که بذر کشتن و رنج می کارد نمی تواند عشق و شادی درو کند .» |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| یک کاربر برای این پست سودمند از ati عزیز تشکر کرده اند: |
|
|
#5 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر فعال تاریخ عضویت: Nov 2008
3,698 بار در 772 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
قدیمها وقتی می رفتیم بیرون از شهر توی بیابونها می تونستیم خارهاشون رو جمع کنیم که روی زمین ریخته بود ولی حالا مثل خیلی چیزهای دیگه اونها هم نایاب شدن.
مرسی از روزانا بابت این پست زیبا. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| یک کاربر برای این پست سودمند از CATICEF عزیز تشکر کرده اند: |
![]() |
| علاقه مندی ها (Bookmarks) |
| برچسب ها |
| تشی |
| ابزارهای موضوع | جستجو در موضوع |