![]() |
|
|||||||
| حیات وحش ایران مدیرتالار rozanna,نیما معاون تالار : m.a |
![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||
|
کاربر موثر تاریخ عضویت: Jan 2008
3,162 بار در 668 پست از ایشان تشکر شده است
حالت من:
|
[مشاهده لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است لطفا ثبت نام کنید]
پرستوی انبار نام انگلیسی:barn awallow نام علمی:hirundo rustica پرستوها پرندگانی کوچک با جثه ای باریک هستند با بالهای باریک و نوک تیز،نوکهای کوچک و دم دو شخه و دهانی گشاد. سریع و زیبا پرواز می کنند.پرنگانی اجتماعی هستند و در گروه های بزرگ زندگی می کنند و در همه نژادها نر و ماده همشکل هستند. پرستوها سالانه هفده هزار کیلومتر راه را میپیمایند، واز قارهای به قارهٔ دیگر کوچ میکنند، و دارای رکورد سرعت در بین دیگر مهاجران هستند. پرستو ها می توانند چهار هزار کیلومتر را در بیست وچهار ساعت بپیمایند. یعنی باسرعت ساعتی حدود صد وهفتاد کیلومتر. در مورد هجرت وکوچ پرندگان نظرات متعددی وجود دارد. تا پیش از ابراز نظریهٔ جدید گمان براین بود که رهبری پرندگان با تجربه ومسن، میدان مغناطیسی زمین، تابش آفتاب، وساعت فیزیولوژیکی، در کوچ وجمعیت یابی پرندگان مؤثرند. در سال ۱۹۰۶ میلادی دانشمند زیست شناسی المانی (اشنایدر) این حقیقت را حدس زد که پرندگان از روی حرکت خورشید جمعیت یابی میکنند و دکتر (کرامر) نخستین دانشمندی بود که درستی فرضیه اشنایدر ثابت کرد. وی دریافت که حس جهت یابی پرندگان(پرستوها) از روی حرکت خورشید به قدری دقیق است که آنها حتی مقدار تغییر وضع ساعت به ساعت خورشید را هم میسنجند. در گونه های پرستو به پرستوی انبار که هر ساله در هنگام پائیز و بهار شاهد کوچ شکوهمندشان در کشورمان هستیم می پردازیم. پرستوی انبار با طولی برابر 5/19 سانتی متر دارای رنگ آبی پر رنگ با جلای فلزی و سینه ای سفیدرنگ می باشد.پیشانی و گلو به رنگ قرمز بلوطی . قسمت پایین گلو به رنگ آبی پررنگ دیده می شود.دمش شکافی عمیق دارد و دوتکه شده و روی آنها با خالهای سفیدرنگی پوشیده شده است.دم پرنده ماده و پرندگان جوانتر کوتاهتر است و پرهایشان لرزش کمتری به خود می گیرد.پرستوی انبار حشرات را در حال پرواز ویا از روی سطح آب ماهرانه شکار می کند.در تابستان به صورت جفتی یا حتی در گروههای کوچک دیده می شود.اما در فصل پاییز دسته های بزرگی تشکیل می دهند و پیش از آغاز کوچ همچنان که به سوی مناطق جنوبی می روند در نی زارها آشیانه می کنند. در کشتزارها،علفزار ها و کنار برکه ها روی تیر های سقفها،زیر لبه پشت بام تویله ها و یا در دودکشهالانه می کنند.لانه خود را از ساقه های خشک گیاهان علفی ،کاه و گل می سازند و درون آن را با آستری از پر می پوشانند.لانه به صورت روباز است و هر دو پرنده در ساخت لانه مشارکت دارند. پرنده ماده 4 تا 5 تخم می گذارد . 15 روزروی آنها می خوابد که در خوابیدن روی تخمها پرنده نر نیز اندکی به او کمک می کند.هر دو پرنده به جوجه ها غذا می دهند. جوجه ها در 3 هفتگی تقریبا می توانند پرواز کنند ولامه ار ترک می گویند. اما چند شب نخست را به آشیانه برمیگردند، واز آن پس برای همیشه لانه را ترک میگویند.این پرنده سالانه 2 تا 3 بار تولید مثل می کند. پرستو های انبار در بهار به ایران کوچ می کنند و در تابستان تقریبا در تمام نقاط کشور دیده می شوند. در پائیز به سمت مناطق گرمتر می کوچند اما تعداد کمی از آنها ممکن است زمستان را در جنوب کشور باقی بمانند.
آغاز سخن بنام پروردگار یوز آری به چشمان من نگاه کن شاید بتوانی غرور از دست رفته ام را به من باز ستانی. روزگاری ایران موطن من بود و حال دشتی از کویر خشک! اگر امروز سکوت کنی سکوت مرا نیز فردا خواهی شنید. پس امروز به بپا خیز ... ویرایش توسط rozanna : 14th January 2009 در ساعت 07:10 PM. |
||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||
| تبلیغات ... | |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||||||||||||